A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

До уваги жителів Чорнобаївщини

Дата: 10.12.2019 15:57
Кількість переглядів: 533

 Фото без опису

    Складно уявити собі Новий рік без новорічної ялинки, яка вважається головним символом свята.

         Традиція ставити живі ялинки у кожній хаті призводить до масової вирубки цих чудових дерев, які приносять велику та незамінну користь не тільки людині, а й планеті в цілому.

         З року в рік українці замислюються над складним питанням: яка ялинка краще — жива чи штучна? Однозначної відповіді на це питання немає, так як в обох варіантів є свої плюси і мінуси.

         При купівлі деревця слід звернути увагу на маркування спеціальними уніфікованими засобами: самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. Ці засоби розриваються при спробі їх зняття, і тим самим, унеможливлюється їх повторне використання.

         Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У Системі ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті  https://open.ukrforest.com/.

         Для тих, хто вирішив самовільно запастися деревцем у лісових масивах слід нагадати,  що передбачені штрафи за незаконну рубку у рази більші, ніж вартість самих новорічних ялинок. Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 року №665 за зрубані ялинки, добуті незаконним шляхом, штрафи встановлюються залежно від товщини стовбура зрубаного дерева. Якщо діаметр стовбура дерева до 10 см, то доведеться сплатити 498 грн.

         Крім того, порушники закону будуть змушені сплатити адміністративні штрафи в розмірі від 15 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян за кожне дерево (255-510 грн).

         То ж закликаємо всіх громадян купувати легальні ялинки у лісництвах, або встановлених місцях їх реалізації: щосуботи - ринкова площа смт Чорнобай, а в інші дні - центральна площа  біля районного Будинку культури в смт Чорнобай. 

 

За інформацією управління агропромислового розвитку РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь