A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про проведення заходів для людей з інвалідністю та про результати роботи міжвідомчої комісії з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати говорили на нараді в Чорнобаївській РДА

Дата: 09.12.2019 16:31
Кількість переглядів: 388

Фото без опису

    Сьогодні   на щотижневій нараді у першого заступника голови РДА Валентини Стилик було підведено підсумки проведення в районі Міжнародного дня людей з  інвалідністю.

За словами начальника управління праці і соціального захисту населення РДА Олксандра Юрковського, в Чорнобаївському районі проживає більше 3 тисяч осіб з інвалідністю різних категорій.  Цьогоріч на  проведення заходів до Міжнародного дня осіб з інвалідністю виділено 16 тис. грн. Заходи  відбувались за участі представників територіальних громад району. Для  дітей з інвалідністю до 18 років пройшов фестиваль “Повір у себе”, для представників різних  вікових категорій пройшла спартакіада з шашок, армреслінгу та дартсу,  відбулися засідання клубу творчо обдарованих жінок “Розрада” та клубу молодих осіб з інвалідністю “Надія”.

   Крім того, заходи з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю пройшли в Чехівському та Жовтневому будинках – інтернатах, в яких проживає 343 особи з інвалідністю та в закладі  «Інклюзивно-ресурсний центр з відділенням денного перебування дітей з обмеженими освітніми потребами».

   Олександр Юрковський зазначив, що155 осіб з обмеженими можливостями  отримали  грошову допомогу на суму 85700 грн  від  сільгосппідприємств та організацій району та 307 осіб отримали продуктові набори, до складу яких входили: борошно, крупи, олія, цукор, молочні вироби, м’ясні вироби, мед, цукерки, фрукти, консерви на загальну суму  39097 грн.

   В деяких громадах району проведено зустрічі, засідання різних клубів та проведені концерти.

    В цілому до Міжнародного дня осіб з інвалідністю використано близько 140 тис. грн, що включає  грошову  і натуральну допомогу.

  • Міжнародний день осіб з інвалідністю – це нагода ще раз привернути увагу до людей, які мають проблеми зі здоров’ям та проаналізувати, що треба ще зробити для покращення їх умов життя, аби ніхто з них не почувався забутим, залишеним наодинці зі своїми труднощами і проблемами, - акцентувала увагу Валентина Стилик та подякувала  всім структурним підрозділам, відповідальним за організацію та проведення заходів, завдяки яким  свято відбулося на самому високому рівні.

     Також було доручено управлінню з питань праці і соціального захисту населення РДА, територіальному центру соціального обслуговування  (надання соціальних послуг) у Чорнобаївському районі спільно з виконкомами селищної та сільських рад тримати на постійному контролі матеріально-побутові умови в сім’ях, які перебувають в складних життєвих обставинах, де проживають особи з інвалідністю, особливо в зимовий період.

     Окрім того, під час наради було розглянуто питання про  роботу міжвідомчої комісії з питань протидії корупції,  детінізації  виплати заробітної плати, про що доповів  начальник фінансового управління РДА Олександр Таранушенко.

     Він повідомив, що протягом 11 місяців 2019 року проведено 7 засідань комісій, на  яких розглядалися питання про детінізацію виплати заробітної плати в районі, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці.

     Робочою групою з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати протягом січня –листопада  2019 року проведено 8 рейдів - обстеження,  якими обстежено 59 суб’єктів господарювання.   У результаті проведеної роботи з 7-ма найманими особами укладено трудові угоди.  

    На засіданнях комісій було  заслухано 12 керівників СГД щодо підвищення рівня соціальної захищеності  найманих працівників та відповідальності роботодавців  за використання праці.

    В результаті проведеної роботи додаткові надходження ПДФО становлять  43,8 тис грн.

  • Роботу міжвідомчої комісії з питань протидії корупції,  детінізації  виплати заробітної плати необхідно продовжувати задля того, щоб і роботодавці і наймані працівники були захищені в плані належного  оформлення трудових відносин згідно чинного законодавства, - зазначила Валентина Стилик та звернула увагу керівників бюджетних установ на вчасному переоформленні договорів при зміні мінімальної заробітної плати.

    Також під час наради було розглянуто організаційні питання, зокрема: питання про стан  виконання бюджетів в грудні 2019 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни, про стан функціонування   медичних  та освітніх   закладів району, про стан епізоотичної та епідемічної ситуації в районі,  про стан протипожежної безпеки  та правоохоронної роботи.

   За результатами наради перший заступник голови РДА Валентина Стилик дала відповідні доручення керівникам структурних підрозділів РДА та установ району, а їх виконання взяла під особистий контроль.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь