A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині пройшли заходи до Міжнародного дня людей з інвалідністю

Дата: 04.12.2019 08:14
Кількість переглядів: 655

       З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю  відділом освіти РДА, сектором у справах сім’ї, молоді та спорту РДА, управлінням з питань  праці і соціального захисту населення РДА,  Чорнобаївською районною бібліотекою,  районним центром  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді    3 грудня  проведено заходи, на які з’їхалися люди з особливими потребами з усіх куточків Чорнобаївщини.

Фото без описуФото без описуФото без опису

         Для дітей з особливими потребами проведено фестиваль  «Повір у себе» -  свято віри в себе та перемоги над обставинами, можливість показати свої  таланти. Кожен номер святкової програми не просто талановитий, а щирий, підготовлений з великою віддачею і натхненням.

Фото без опису

      З теплими  словами вітань до учасників фестивалю  звернулася перший заступник  голови райдержадміністрації  Валентина Стилик : « Дорогі діти,   я щиро рада бачити вас  тут на фестивалі, який в нашому районі вже є традиційним.  І назва фестивалю «Повір у себе» спонукає вас, не лише мріяти, а глибо вірити у те, що всі ви маєте невичерпні можливості. Тож я бажаю Вам, щоб  повіривши, ви  мріяли та прагнули  здійснення своїх мрій. Щоб ви зростали в родинах, де піклуються і люблять вас тато та мама, де підтримують вас  посмішками, подарунками бабуся  та дідусь. Щоб ви ніколи не чули,  як рвуться снаряди, як стріляють з рушниці, щоб був у нашій країні мир. Нехай сьогоднішня зустріч буде приємною і радісною для всіх вас і нехай кожного в цю холодну пору зігріє промінчик тепла та дружня посмішка товариша», - та  побажала усім  міцного здоров’я, благополуччя,  сили духу і непохитної віри в життя.

           Подивитися на виступи особливих дітей приходять не менш особливі глядачі. Вони приносять із собою радість і щирі оплески. У кожного з них своя, особлива історія.

Фото без описуФото без опису

      48  дітей зазначеної категорії взяли участь у святковій конкурсно-розважальній програмі, яка традиційно була підготовлена та проведена працівниками районного Центру дитячої та юнацької творчості. Під час свята діти співали пісні, брали участь у конкурсах.

Фото без описуФото без описуФото без опису

       Усі гості свята отримали солодкі подарунки. Враженими від свята залишилися і діти, і дорослі.

    «Повір у себе» - не найвідоміше і не найголовніше свято, але для  його учасників, дітей з обмеженими можливостями,  воно є важливим і особливим, якого чекають і на якому  можуть показати свої здібності.

Фото без опису

             Цього ж дня   в районному будинку культури пройшла  спортивна Спартакіада з нагоди Міжнародного Дня людей з інвалідністю

Фото без опису

На змагання прибули 11 учасників із 5 територіальних громад району. В результаті запеклих турнірних змагань переможцями та призерами стали: в дартсі – І місце Антон Пух (Жовтневий ПНІ), ІІ місце Олег Дріжчаний (Чорнобай), ІІІ місце Сергій Кривошей (Жовтневий ПНІ), з армрестлінгу – І місце Антон Дзюба (Мала Бурімка), ІІ місце Антон Пух (Жовтневий ПНІ), ІІІ місце Валерій Антонов (Жовтневий ПНІ), у шашках І місце у Олега Дріжчаного (Чорнобай), ІІ місце в В’ячеслава Пушка (смт Чорнобай), ІІІ місце у Сергія Кривошея (Жовтневий ПНІ). Всі призери та учасники змагань були нагороджені призами та грамотами. По закінченні змагань всі мали можливість поспілкуватись та посмакувати смачними бутербродами та солодощами.

Фото без описуФото без опису

  В концертній залі Чорнобаївської  дитячої школи мистецтв відбулося засідання клубу молодих людей з інвалідністю „Надія”,  на яке завітала керівник апарату райдержадміністрації  Оксана Брагінець.

 Наша зустріч проходить в  Міжнародний день людей з обмеженими можливостями, який було започатковано Генеральною Асамблеєю ООН 3 грудня 1992 року,- звернулася до учасників зустрічі Оксана Брагінець.-  Історичні факти доводять, що людині обмеженій у здоров’ї обов’язково  дарується талант та неймовірно добре серце. Прикладом можуть слугувати такі відомі особистості як  Гомер, давньогрецький філософ, який був сліпим, математик Ейнштейн, що хворів на аутизм, Людвіг ван Бетховен-  композитор був з вадами слуху, фізик Ісаак Ньютон-   був заїкою та хворів на епілепсію, відомий художник Леонардо да Вінчі хворів на дитячий церебральний параліч, а славнозвісний мультиплікатор, кінорежисер  Уолт Дісней  з дитинства мав затримку психічного розвитку. Важкі хвороби не зламали їх, незважаючи на  проблеми зі здоров’ям вони досягли значних успіхів і стали всесвітньо відомими.  Тож я бажаю вам ніколи не здаватися,  іти до перемог над своїми недугами та вірити в здійснення мрій.

Святкового настрою  учасникам зустрічі додавала  прикрашена новорічна ялика,  а юні талановиті вихованці школи мистецтв виконали чудові музичні твори на різних інструментах: бандурі, гітарі, фортепіано. З великим задоволенням жінки та чоловіки аплодували майбутнім артистам, а іноді навіть підспівували.

Фото без описуФото без опису    По закінченню  концерту  гості разом з працівниками Чорнобаївського РЦСССДМ працювали над побудовою позитивної життєвої позиції. В ігровій формі  вчилися робити вибір і, головне, вірити в нього, зображали «Карту своєї душі», а також створювали «План турботи про себе». Такі вправи сприяли знайомству учасників зібрання, формуванню в них позитивного ставлення до себе та до інших людей, а також розвитку навичок турботи про себе.

Фото без опису

  Вже стало традицією в  Чорнобаївській районній бібліотеці проводити зустрічі клубів за інтересами -   клубу ветеранів «Зустріч» та творчих жінок з інвалідністю «Розрада». Ось і сьогодні відбулося таке засідання  на тему «Вишукана гірка насолода», на якому  говорили про шоколад, про історію його походження, цілющі властивості, та світові цікавинки. 

Фото без описуФото без описуФото без опису

     Гості переглянули відеофільм про виникнення шоколаду та майстер-клас по виготовленню шоколадних блюд, послухали цікаві історії про шоколад, посмакували гарячим шоколадом, а також спробують усі види шоколаду. А гарний настрій присутнім подарували працівники Чорнобаївської районної    бібліотеки, які виконали цікаві гумористичні сценки.

      Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю –  це можливість ще раз нагадати всім про обов’язок перед людьми, які потребують захисту та турботи. Маємо надію, що сьогоднішній день подарував людям, які так потребують підтримки,  теплі та приємні враження.

  За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

                                                                       апарату Чорнобаївської райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь