A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На засідання колегії обговорили бюджет за 9 місяців та допомогу учасникам АТО

Дата: 02.12.2019 14:15
Кількість переглядів: 429

Фото без опису

Розширене засідання колегії Чорнобаївської районної державної адміністрації провела 29 листопада перший заступник голови Чорнобаївської РДА Валентина Стилик.

На ньому розглянули підсумки виконання бюджету району за  9  місяців 2019 року  та завдання щодо забезпечення його виконання у  ІV кварталі 2019 року, підсумки економічного і соціального розвитку району за січень-жовтень 2019 року, стан виконання  районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2019 роки та хід виконання програми по охороні навколишнього природного середовища.

У засіданні взяли участь члени колегії, начальники відділів апарату, самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів  міністерств і відомств в районі, селищний та сільські голови, представники засобів  масової інформації району.

Як зазначила на початку колегії Валентина Борисівна, завдяки спільним заходам, спрямованим на виконання завдань з наповнення доходів бюджетів усіх рівнів, за 9 місяців 2019 року  власні  уточнені доходи загального фонду бюджету району виконані на 109.0   відсотка.  Фактично до бюджету поступило  146,7  млн грн.

  • Аналізуючи стан надходжень, на жаль, ми бачимо тенденцію невиконання сільськими радами доходів по загальному фонду. За 9 місяців не забезпечили виконання 13 сільських рад. Причиною невиконання планових показників  є зменшення нормативно – грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів. Тому вкотре звертаюся до селищного та сільських голів  з метою забезпечення виконання дохідної частини бюджетів – активізувати роботу щодо збільшення  надходжень до бюджету за рахунок  сплати   податків за  використання земель фермерськими підприємствами та одноосібниками, надходження акцизного податку з роздрібної торгівлі, - зауважила Валентина Стилик. - Пріоритетними також залишаються  завдання щодо забезпечення ефективного споживання енергоносіїв,  своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, недопущення кредиторської  та дебіторської заборгованості.

Детально на питаннях виконання бюджету за  9 місяців цього року та   завданнях щодо його наповнення в ІV кварталі 2019 року доповів   начальник  фінансового управління райдержадміністрації Олександр Таранушенко.

Другим питанням розглянули підсумки економічного і соціального розвитку району за січень-жовтень 2019 року. Так, за підсумками збирання ранніх зернових Чорнобаївський район посів 3 місце в області, з урожайністю 57,4 ц/га. Промислові підприємства району спрацювали на рівні відповідного періоду минулого року.

  • Цього року більше 50 млн.  грн. використано на ремонт доріг в районі з різних джерел фінансування. Значну частину коштів, як і в минулому році, було виділено з дорожнього фонду – це близько 25 млн грн.  Проте виникало  багато проблем із виготовленням проектно-кошторисної документації, її здачею до Служби місцевих автомобільних доріг в Черкаській області, проведенням тендерів, заключенням договорів, що не дало можливість вчасно та якісно провести ремонтні роботи. На даний час  всі заплановані на 2019 рік роботи по ремонтах доріг виконані.  Для ефективного проведення ремонтів доріг в 2020 році обласною державною адміністрацією запропоновано кожному району визначити дві дороги, які потребують першочергового ремонту, - зазначила Валентина Борисівна. - Щодо початку опалювального сезону в закладах соціальної сфери, то незважаючи на ряд проблемних питань які виникали в процесі підготовки, опалювальний сезон 2019-2020 років розпочато вчасно.

Докладніше про виконання програми економічного і соціального розвитку району доповіла начальник відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк.

  • Маємо надію, що в осінньо-зимовий період 2019-2020 років буде забезпечено сполучення між населеними пунктами, оскільки розпорядженням Черкаської обласної державної адміністрації від 10.10.2019 № 630 «Про внесення змін до розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації» від 21.02.2019 № 88 „Про затвердження переліків об’єктів поточного дрібного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Черкаської області та обсяг коштів на їх експлуатаційне утримання у 2019 році“ додатково виділені кошти на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення в Чорнобаївському районі та штучних споруд на них в сумі  1 335 186 грн.      31 жовтня 2019 року ДП «Служба місцевих автомобільних доріг в Черкаській області» оголошено тендер на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та штучних споруд на них по Чорнобаївському району Черкаської області  (з місцевого бюджету) на суму 1307858 грн. 18.11.2019 відбувся аукціон. На сьогодні очікує рішення ТОВ НТС «СЕРВІС Україна» на суму 1 303 332 грн. Підписання договору відбудеться приблизно через 15 днів, в разі відсутності  оскарження, - зауважила Ірина Василівна.

Про стан виконання  районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2019 роки розповів начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський.

За його словами, у районі  проживають 463 особи, які мають статус учасника бойових дій, з них 35 осіб – особи з інвалідністю внаслідок війни.

Районною комплексною програмою щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2019 роки передбачено заходи щодо соціального захисту, медичного обслуговування, освіти учасників АТО їх сімей а також культурно-мистецькі заходи та патріотичне виховання молодого покоління. На виконання даних заходів в 2019 році в районному бюджеті передбачено 205 тис. грн.

Двом учасникам АТО придбано житло за рахунок державного бюджету. На одну особу подано потребу в таких коштах. За рахунок коштів районного бюджету надано одноразову матеріальну допомогу 10 сім’ям учасників АТО в розмірі 1,5 тис. грн.  Щомісяця виплачується стипендія дітям до 18 років батьки, яких загинули під час виконання обов’язків військової служби в зоні проведення антитерористичної операції.

  • Можливо не завжди в повній мірі вдається вирішити всі проблеми, з якими звертаються учасники АТО та члени їх сімей,  але наше завдання -  професійно підходити до кожної проблеми, надавати адресну допомогу кожному демобілізованому учаснику АТО, - додала Валентина Стилик.

Останнім розглянули питання про хід виконання програми по охороні навколишнього природного середовища. Як розповів начальник  відділу  розвитку виробництва, аграрної інфраструктури, охорони навколишнього середовища управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олег Ткалич, з метою забезпечення екологічного благополуччя  в районі у 2015 році прийнято «Районну програму охорони навколишнього природного середовища на 2015-2020 роки». Також питання збереження довкілля є складовою частиною Стратегії  розвитку Чорнобаївського району на період до 2020 року.

  • Основними виконавцями заходів даної програми  є органи місцевого самоуправління, тому я звертаюся до Вас шановні селищний та сільські голови активізувати роботу по виконанню  природоохоронних заходів  на території  громад, - звернулася до присутніх Валентина Стилик.

По всіх розглянутих питаннях були прийняті відповідні рішення та дані доручення.

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

                                                                                 апарату райдержадміністрації

                                            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь