A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено щотижневу апаратну нараду

Дата: 02.12.2019 10:50
Кількість переглядів: 413

 

   На щотижневій апартній нараді під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик обговорили питання   стану розрахунків за оренду земельних та майнових паїв сільськогосподарськими підприємствами району та  організацію роботи закладів культури щодо залучення населення району до участі в художній самодіяльності та клубах за інтересами.

     По першому питанню щодо стану розрахунків за оренду земельних та майнових паїв сільськогосподарськими підприємствами району  доповіла начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука.

    В 2019 році діяло 23501 договорів оренди з власниками земельних паїв (надано в оренду  67,4 тис. га земель), за умовами яких  загальна сума орендної плати склала 236,4  млн грн, що на  2 млн грн  більше порівняно з 2018 роком.

    Станом на 28 листопада 2019 року, за оперативними даними сільгосппідприємств, за користування орендованими земельними ділянками їх власникам було фактично виплачено орендну плату на загальну суму 197,3 млн  грн, що становить майже 84 % від загальної суми взятих зобов’язань.

    Цей показник щоденно збільшується, оскільки за умовами більшості договорів оренди  розрахунки завершуються до 31 грудня.

    На даний час середній  розмір орендної плати  в відсотках від нової грошової оцінки землі становить 8, 47 %.

  Середній розмір земельного паю в районі - 2,86 га. Орендна плата з 1 гектара орендованих земель  - 3506,2 грн, що на 4 грн, більше проти 2018 року.

    Виплата орендної плати в 2019 році проводилась  переважно в грошовій формі.

  Необхідно рекомендувати  керівникам сільськогосподарських підприємств району  збільшити відсоток орендної плати за земельні паї,- наголосила перший заступник голови райдержадміністрації, – та активізувати роботу в цьому напрямку.

    Про роботу закладів культури щодо залучення населення району до участі в художній самодіяльності та клубах за інтересами доповіла  начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлана Шаповал.

   Протягом 2019 року в районі при клубних закладах діяло 169 гуртків художньої самодіяльності.

   Найпопулярнішим і найрозвинутішим в районі є вокально-хоровий жанр – 87 гуртків вокально-хорового жанру (801 учасник): хори – 8, вокальні жіночі ансамблі – 20, вокальні чоловічі ансамблі – 10, мішані ансамблі – 7, з них дитячих – 1, родинних – 3, обрядових – 7, гуртків сольного співу – 32, з них дитячих – 6.

   Не менш популярні в районі гуртки фольклорного напрямку, їх налічується – 24 (201 учасник): 3 гуртки інструментального жанру – троїсті музики та 23 гуртки вокального жанру, тобто пісенного фольклору.

  14 гуртків інструментального жанру (167 учасників), серед них духові оркестри, естрадно-духовий ансамбль,  ансамблі народних інструментів, вокально-інструментальні ансамблі та ансамбль бандуристів, що носить звання «зразковий».

   11 танцювальних колективів (166 учасників), серед яких 7 дитячих (130 учасників). Переважна більшість колективів займаються народним танцем – це 7 колективів,  2 колективи бального танцю та 2 колективи естрадного танцю.

    Гуртки театрального жанру: 8 драматичних колективів (79 учасників) та 25 гуртків художнього слова (162 учасника).

   В районі налічується 12 колективів, які носять почесне звання «народний». Дуже прикро, що на сьогодні,  припинили свою творчу діяльність через відсутність керівників-фахівців народний аматорський хоровий колектив «Дніпрові зорі» та народний фольклорний колектив «Степовичка» Придніпровського СБК, народний аматорський драматичний колектив Васютинського СБК, та за відсутності фінансування припинив свою роботу народний аматорський жіночий ансамбль «Берегиня» Великоканівецького СБК.

  При сільських будинках культури та клубах також працюють любительські обєднання. Їх налічується всього 19 (370 осіб).

   При районному будинку культури  діє 2 групи любительського об’єднання «Клуб веселих та найкмітливіших», в ньому активно займається 85 осіб дітей та молоді. Кращі команди неодноразово брали активну участь в конкурсах районного, обласного та всеукраїнського рівнів, де показували кращі результати і поверталися додому з кубками, грамотами та нагородами.

   По бібліотеках району спільно з СБК діють 50 клубів за інтересами: 33 – для дорослих, переважна більшість – для людей літнього віку, 12 – гуртків дитячої творчості, 5 – клубів для підлітків та юнацтва: «Промінчики» (Жовтневопромінська СБФ), «Умійко (юний художник)» (Тарасівська СБФ), «Казкарик» (Вереміївська, Кліщинська СБФ), «Бабусини обереги» (Красенівська СБФ), «Юні питайлики» (Придніпровська СБФ) та ін. Різнопланові засідання проводять бібліотекарі на засіданнях клубів для підлітків та юнацтва – «Пошук» (Богодухівська СБФ), «Паросток» (Кліщинська СБФ), «Правознавець» (Москаленківська СБФ), «Контакт» та «Слово» (Чорнобаївська ЦРБ). В районній бібліотеці активно діє клуб для ветеранів «Зустріч».

   Приємно, що в районі є села де робота  в сільських клубах  проводиться на належному рівні  і маємо досить вагомі здобутки колективів, які приймали участь в  конкурсах та фестивалях різних рівнів, - відмітила Валентина Стилик. – Проте, в деяких закладах культури відсутні художні керівники і тому необхідно працювати над залученням молодих спеціалістів до роботи в сільській місцевості.

  В порядку контролю  «Про стан реформування комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради» доповів директор підприємства Сергій Чуба.

   Також  на апаратній нараді   розглянуто  питання : про стан  виконання бюджетів в листопаді 2019 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни;  функціонування   медичних та освітніх закладів району;  стан епізоотичної  ситуації та епідемічної ситуації захворювань на грип  та ГРВІ серед населення району;  протипожежної безпеки   в районі та дано відповідні доручення.

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь