A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді про головне

Дата: 25.11.2019 12:13
Кількість переглядів: 471

25 листопада  під головуванням першого заступника  голови райдержадміністрації Валентини Стилик  відбулась апаратна нарада, на якій було розглянуто 2 основні питання.

Про виконання  заходів Комплексного плану  щодо попередження захворювань на грип та ГРВІ серед населення району на епідсезон 2019 – 2020років доповіли завідувач  Чорнобаївського районного лабораторного відділення Золотоніського міжрайонного відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України» Іван Коренюк та головний лікар комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної  допомоги» Чорнобаївської районної ради Іван Чижик.

- Під час епідемічного сезону 2018 - 2019 років в Україні зареєстровано 64 летальні випадки від грипу, з них 12 дітей. В нашому районі на грип та ГРВІ перехворіло 4444 особи (11% від всього населення району). Серед захворілих 2,4тис або 53% - діти. Смертей від грипозної інфекції не було. Динаміку захворюваності визначало домінування вірусів грипу А ( N1) та А (N3), - зазначив Іван Коренюк. - На сьогодні з початку епідсезону 2019 - 2020рр. захворіло на ГРВІ 1047 осіб. З числа захворілих - 466 дітей віком до 17 років. Госпіталізовано з початку епідсезону 52 особи, з них 40 дітей.

Враховуючи наближення епідемічного сезону грипу і ГРВІ та па виконання Комплексного плану розроблені та  направлені до відділу освіти райдержадміністрації, селищної  та сільських  рад, сільськогосподарським підприємствам, керівникам  медичних закладів району установ району рекомендації щодо профілактичних і протиепідемічних

заходів.

До лікувально-профілактичних закладів доведені вимоги щодо лабораторної діагностики грипу. Проведено засідання медичної ради з визначенням завдань, щодо лікування та профілактики грипу. Проводиться перепідготовка медичних працівників з цих питань. Визначилися із пере профілізацією  ліжок для госпіталізації хворих на грип у випадку епідемічних ускладнень.

Спільно з комунальним некомерційним підприємством  «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної  допомоги» Чорнобаївської районної ради визначені контингенти та розробленні плани профілактичних щеплень населення із груп ризику, а це особи, які відносяться до групи медичного ризику та групи епідемічного ризику. До першої відносяться люди з хронічними захворюваннями дихальної і серцево - судинної систем - 330 осіб. До другої групи входять медичні працівники, освітяни, робітники сфери послуг, підприємств і установ та інші - загалом 337 осіб.

Саме цим контингентам доцільно захистити себе від грипу найбільш ефективним способом - вакцинацією.

На сьогодні в районі щеплено проти грипу 173 особи , за власні кошти - 103 особи, за кошти підприємств – 85  медичних працівників. Вакцина в аптечній мережі є, постачається за замовленням,  коштує 332 грн.

Питання профілактики грипу і ГРВІ розглядалось 10 жовтня 2019 року на засіданні комісії з ТБ і НС.

За прогнозом ВООЗ на території України циркулюватимуть віруси А Вгіsbаnel 02120, S (HINI), А ( НЗN2) Kansas 412017, В - Колорадо, В – Phuket.

 Прогнозується, що епідемічний процес цього року буде агресивніший, ніж минулорічний. Очікується дві хвилі підйому захворюваності - у грудні та кінці січня, на початку лютого із максимальним рівнем на четвертому тижні 2020 року.

До цього варто готуватись, зокрема: охопити вакцинацією  75% населення із груп медичного, епідемічного та професійного ризику; дотримуватись необхідних параметрів мікроклімату в приміщеннях із запровадженням дезінфекційних заходів; запроваджувати обмежувальні заходи в лікувальних, освітянських закладах, місцях масового перебування людей в період ускладнення епідситуації; використовувати засоби індивідуального захисту як в організованих колективах та поза їх межами.

На даний час Чорнобаївським районним лабораторним відділення Золотоніського міжрайонного  відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України» проводиться  моніторинг епідемічної ситуації районі.  Про його результати будуть повідомлятися райдержадміністрація, органи місцевого самоврядування для прийняття відповідних рішень при погіршенні епідемічної ситуації районі. 

По Іркліївській і Чорнобаївській амбулаторіях розроблені графіки чергувань лікарів і медичних сестер, виклики обслуговуються до 16.00 дільничними лікарями і виклики, які поступають із 16.00 до 18.00 години обслуговують чергові лікарі, - доповів Іван Чижик.-Для прийому хворих з температурою в Іркліївській і Чорнобаївській амбулаторії  виділені окремі кабінети прийому, профілактичний прийом  дітей до року на цей час припиняється.

Особлива увага приділяється вагітним, дітям першого року життя. Цей контингент обов’язково оглядається раз на тиждень, а при необхідності і більше. Всі вагітні 100% підлягають госпіталізації, також  і діти першого року життя. При категоричній відмові від госпіталізації спостереження за цим контингентом щоденне. Особлива увага в епідсезон соціально неблагополучним сім’ям у яких є малолітні діти.

Лікувально-профілактичні заклади району на даний час забезпечені необхідною кількістю дезінфікуючих та антисептичних засобі, мають необхідну кількість медикаментів для невідкладної допомоги, закуплені в амбулаторії пульсоксиметри. 

 На всіх приміщеннях медичних закладів повинні бути графіки роботи де зазначено до якого часу надається невідкладна допомога сімейними лікарями стаціонарно,- зауважила перший заступник голови РДА Валентина Стилик,-  та висвітлити через засоби масової інформації району  переваги вакцинації   проти грипу і надати роз’яснення до кого необхідно звертатися  в разі підвищення температури та інших випадках погіршення стану.

 Про стан стягнення єдиного соціального внеску  доповів присутнім начальник Чорнобаївського районного  відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Черкаській області Богдан Волошин.

Протягом 2019 року на примусовому виконанні в Чорнобаїському РВ ДВС ГТУЮ у Черкаській області перебувало 112 виконавчих документів відносно стягнення єдиного соціального внеску на користь держави на суму 2 720 522 грн, з яких 19 виконавчих документів завершено на суму 358 507 грн. 7 виконавчих документів  виконано в зв’язку з погашенням заборгованості в повному обсязі в сумі 213 926 грн та 32 виконавчі документи на суму 857 356 грн направлені до бухгалтерій підприємств в яких є працевлаштовані боржники і  здійснюється щомісячно систематичне відрахування грошових коштів до бюджету держави,- зазначив Богдан Волошин.- На даний час в Чорнобаївському районному  відділі державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції  в Черкаській області перебувають 93 виконавчі документи про стягнення єдиного соціального внеску на користь держави  на суму 2 362 015 грн по яких органом державної виконавчої служби вживаються всі необхідні дії згідно Закону України «Про виконавче провадження».

    Чорнобаївському районному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління  юстиції у Черкаській області рекомендовано  активізувати роботу по виконанню виконавчих документів про стягнення єдиного соціального внеску,- наголосила Валентина Стилик.- Спільно з Чорнобаївським відділенням поліції Золотоніського відділу поліції ГУ НП України в Черкаській області  проводити виїзди з метою виявлення та вилучення майна боржників.

В порядку контролю розглянуто питання «Про роботу  районного Центру дитячої та юнацької творчості Чорнобаївської районної ради Черкаської області» та ряд організаційних питань, зокрема : про стан  виконання бюджетів в листопаді 2019 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни;  функціонування   медичних    та освітніх закладів району,  стан епізоотичної ситуації  та протипожежної безпеки   в районі.

      По закінченню наради  першим заступником голови РДА  були дані відповідні    доручення.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь