A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В Чорнобаївській РДА відбулась нарада із сільськими головами з питань осіннього призову 2019

Дата: 21.11.2019 15:33
Кількість переглядів: 618

Фото без опису

      Сьогодні в малому залі районної державної адміністрації відбулась нарада з сільськими головами за участі першого заступника голови райдержадміністрації Валентини  Стилик, заступника обласного військового комісара Олега Захаренка, військового комісара  районного комісаріату Володимира Філімонова та начальника Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області Віталія Іванька.

Фото без опису

    На порядку денному було розглянуто  питання  не виконання планового завдання з призову громадян на строкову військову службу, проаналізовано наявний призовний ресурс та кількість оповіщених призовників на території кожної з місцевих рад. Також було розглянуто стан організації розшуку військовозобов’язаних.

  В ході наради було надано роз’яснення стосовно призовної осінньої кампанії-2019. Олег  Захаренко проаналізував стан осіннього призову в обласному розрізі   та акцентував увагу на тому, що протягом жовтня-грудня 2019 року проводиться черговий призов на строкову військову службу в Збройні сили України юнаків від 18 до 27 років, які визнані медичною комісією придатними до проходження військової служби. – Ми всі живемо в Україні – державі, яка вимушена захищати свою територію зі зброєю в руках, тому призов на строкову службу був, є і буде, адже країну потрібно навчитися захищати і планові показники потрібно виконувати.

  На підставі Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» всіх призовників сповіщають повісткою про явку до військкомату. У разі, якщо такий документ не дійшов, призовник зобов'язаний протягом десяти діб самостійно з'явитися до військового комісаріату. Для громадян віком від 20 до 27 років строкова військова служба є обов'язковою, з 18 до 20 років юнак може виявити бажання за місцем проходження служби, яке буде повністю враховано працівниками військового комісаріату.

  На один рік служби призиваються громадяни, які мають вищу освіту, на півтора – тих хто має базовий або середній рівень. Серед тих хто має право на відстрочку проходження строкової військової служби - особи, які перебувають на стаціонарному навчанні, за станом здоров'я, за сімейними обставинами.

  • 26 червня було внесено зміни до районної Програми «Про районну цільову програму надання матеріальної підтримки Чорнобаївському РВК при проведенні призову та надання одноразової матеріальної допомоги особам, які зараховані на військову службу за контрактом та призвані на строкову військову службу на 2017-2021 роки» завдяки якій 2019 році виплачено 33 військовослужбовцям по 10 тисяч грн матеріальної грошової допомоги. – зазначила перший заступник голови районної державної адміністрації та наголосила на необхідності виконання першочергових завдань, -  не всі розуміють важливість виконання конституційного обов’язку перед Батьківщиною. Усе більше молодих людей стороною обходять військомат, намагаючись уникнути призову.

  Потрібна максимальна зосередженість на виконанні завдань, які ставляться перед військкоматом та органами влади. А для цього потрібна тісна взаємодія між військовим комісаріатом, головами сільських рад та правоохоронними органами. 

  Також Валентина  Стилик   звернулася до всіх присутніх із проханням мобілізувати всі сили, аби на достойному рівні провести осінню призовну кампанію.

Крім того,  учасниками наради було обговорено механізм, який має на меті забезпечити ефективне виконання плану призову, явки призовників на призовну дільницю, притягнення ухильників від призову до відповідальності. Обговорено  питання комунікації між військовим комісаріатом та правоохоронними органами.

  По завершенні наради підсумовано та запропоновано головам сільських рад розмістити на інформаційних стендах наглядну агітацію з метою роз’яснення положень Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» стосовно проходження строкової військової служби; та  посилити відповідальність начальників військово-облікових столів за оповіщення призовників про виклик на медичну і призовну комісію з обов’язковим письмовим підтвердженням.

  Чорнобаївському відділенню поліції Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області доручено посилити увагу стосовно розшуку призовників, які уникають військової служби.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь