A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулась щотижнева нарада у першого заступника голови Чорнобаївської РДА

Дата: 19.11.2019 16:25
Кількість переглядів: 656

 

Фото без опису

   18 листопада перший заступник голови Чорнобаївської РДА Валентина Стилик провела щотижневу  нараду з керівниками структурних підрозділів, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, організацій та установ району.

     Про виконання заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування під час проходження осінньо-зимового періоду 2019 – 2020 років доповів завідувач сектору цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції) РДА Вадим Рудянчук. Він повідомив, що в районі пролягає 24 обласних та 10 районних автомобільних доріг загального користування місцевого значення протяжністю 265,1 км.

   В Чорнобаївському районі послуги з експлуатаційного утримання на дорогах загального користування державного значення в 2019/2020 роках проводитиме ПП «Канів-граніт»: - Н-08 Бориспіль-Дніпро- Запоріжжя (через Кременчук) – Маріуполь, протяжність по району – 38 км; - Т-24-17  /Н-08/-Чорнобай-Хрестителеве-Оржиця-Лубни, протяжність -29,3 км.

  Договір заключено Службою автомобільних доріг в Черкаській області 30.07.2019 року на 8 доріг державного значення, які пролягають в області загальною протяжністю 293,1 км, в т.ч. 67,3 км – в районі.

  Договір на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та штучних споруд на них по Чорнобаївському районі укладено ДП «Служба місцевих автомобільних доріг в Черкаській області» з ТОВ «МК «Трейдінг експорт» 01 лютого 2019 року на суму 2829125 грн. Договір укладений до 31 грудня 2019 року. В межах заключеного договору минулої зими проводилось розгортання снігу, посипка доріг та поточний дрібний ремонт дороги Чорнобай-Іркліїв.

  До розчистки доріг в насалених пунктах району долучаються місцеві сільськогосподарські підприємства. Наразі, запаси пісчано-сольової суміші наявні в смт Чорнобай (220 т.), с. Лукашівка (10 т.) та с. Ревбинці (15 т.). В комунальних підприємствах Чорнобаївської селищної ради, Іркліївської та Кліщинської сільських рад техніка готова до утримання доріг комунальної власності.

   21серпня цього року було проведено командно-штабні навчання з службами цивільного захисту району з метою  запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування під час проходження осінньо-зимового періоду 2019-2020 років та затверджено План заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і пожежної безпеки в осінньо-зимовий період 2018/2019 року.

    З метою оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації, створено районний оперативний штаб з координації дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та відповідних служб  щодо дій при  ускладненні погодних умов на території області.

      Під час наради  Валентиною  Стилик було дано доручення звернутись до  Служби автомобільних доріг в Черкаській області та розглянути можливість встановлення знаку, який забороняє рух великогабаритного транспорту на дорозі від Н-08 до Чорнобаю.

    Окрім того, під час наради було розглянуто питання  про  санітарний стан населених пунктів району, автобусних зупинок та проведену роботу з благоустрою  в територіальних громадах району. Про це прозвітував головний спеціаліст сектору  містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства РДА Руслан Кириченко. Він зазначив, що  для підтримки санітарного стану населених пунктів району в належному стані було проведено упорядкування 32 парків та скверів, 88 кладовищ,  97 братських могил,  меморіальних комплексів та місць почесних поховань, 107 зупинок громадського транспорту та 62 в’їзди до населених пунктів району. 28 громад розробили та затвердили схеми санітарного очищення населених пунктів району.

    Доповідач окремо зупинився на  благоустрії населених пунктів Чорнобаївської територіальної громади та повідомив, що  за 10 місяців 2019 року  на ці цілі було використано  2 686 793 грн.  З них, на оплату електроенергії по вуличному освітленню – 766 310 грн; на  розчищення доріг від снігу та льоду -  500 000 грн; на оплату праці працівників з благоустрою (10 осіб),  роботу техніки на селищному полігоні твердих побутових відходів, обслуговування мереж вуличного освітлення – 750 638 грн,  на придбання ПММ та розхідних матеріалів для проведення робіт з благоустрою селища (косіння бур’янів, випилювання порослі дерев, обрізання дерев) - 123 343 грн. По спеціальному фонду виділено близько 190000 грн на встановлення залізобетонних секцій огорожі на селищних кладовищах, влаштування місць відпочинку в парковій зоні,  тощо.

   Заслухавши доповідь по даному питанню Валентина Стилик відзначила Лукашівську та Веселохутірську громади, де проведена найактивніша робота по приведенню санітарного стану населених пунктів в належний стан, звернула увагу на проблемні питання та дала відповідні доручення сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства РДА щодо забезпечення постійного контролю за проведенням заходів з благоустрою населених пунктів району.

  Селищній та сільським радам рекомендовано провести упорядкування зеленого господарства, підрізання та розчищання від порослі, а Чорнобаївській ДРП №2 Золотоніської ДЕД провести роботу по приведенню в належного санітарного стану узбіч доріг загального користування державного значення.

   Не залишились без уваги Валентини Стилик і стан виконання доручень попередніх апаратних нарад. Зокрема, про стан підготовки та хід проведення чергового  призову громадян на строкову військову службу в жовтні-грудні 2019 року доповів районний військовий комісар Володимир Філімонов.

    Крім того, під час наради було розглянуто ряд актуальних питань району, а саме: стан  надходжень до  бюджетів  всіх  рівнів у  листопаді місяці  та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни, про стан функціонування  освітніх та  медичних   закладів, про стан епізоотичної ситуації, про хід проведення осінньо-польових робіт сільськогосподарськими підприємствами, про стан протипожежної безпеки   та правоохоронної роботи, про що доповідали відповідні посадові особи.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату Чорнобаївської райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь