A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На щотижневій нараді у першого заступника голови Чорнобаївської РДА обговорили питання, що стосувались  державного контролю за використанням та охороною земель різного призначення

Дата: 05.11.2019 11:57
Кількість переглядів: 601

 

  Фото без опису

 

    На щотижневій нараді у першого заступника голови Чорнобаївської РДА обговорили питання, що стосувались:  державного контролю за використанням та охороною земель різного призначення; закупівлі товарів, робіт та послуг за бюджетні кошти через системи електронних закупівель «PROZORRO» та питання безпечного харчування дітей в школах та дитячих садочках.

 

  Про роботу відділу у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області у 2019 році доповів начальник відділу Юрій Петренко.

      Він зазначив, що за 10 місяців цього року надано 33189 адмінпослуг, що на 26521 послугу більше, ніж у минулому році; експертом державної експертизи розглянуто 747 проектів відведення земельних ділянок з наданням відповідних висновків та направлено на розгляд експертів інших територіальних підрозділів Держгеокадастру 351 проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок, розміщених в адміністративних межах Чорнобаївського району.

   Також було організовано роботи по поновленню грошової оцінки земель населених пунктів по Богодухівській, Веселохутірській, Степівській, Ревбинській, Хрестителівській,  Франківській, Іркліївській сільських радах.

    На сьогодні роботи по виготовленню документації із землеустрою щодо встановлення меж населених пунктів із загальної кількості 53 проводяться по 12 населених пунктах в адмінмежах Іркліївської, Красенівської, Новожиттівської, Новоукраїнської, Першотравневої, Привітненської сільських рад та затверджено документацій із землеустрою по 13 населених пунктах в адміністративних межах Богодухівської, Веселохутірської, Степівської, Лукашівської, Франківської та Хрестителевської сільських рад.

   У 2019 році було організовано роботу щодо інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності. Зокрема, проінвентаризовано 125 земельних ділянок загальною площею 650,9 га та заплановано продаж права оренди на земельних торгах по земельних ділянках загальною площею 95,2 га. 

     З метою збільшення надходжень до бюджету у 2019 році підібрано та продано право оренди на земельних торгах 28 земельних ділянок, розташованих в адмінмежах Васютинської, Іркліївської, Крутьківської, Хрестителівської   сільських рад, що дозволило щорічно отримувати до бюджету 127,6 тисяч гривень.  По 16 земельних ділянках загальною площею 107,2 га торги не відбулися або були анульовані.

    В порядку державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель відповідно до плану перевірок державним інспектором у Чорнобаївському районі було проведено 16 перевірок використання земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель, з яких 7 повторних перевірок проведені з метою контролю за виконанням приписів щодо усунення виявлених порушень.

 -  Земельний податок та орендна плата є одним із головних джерел наповнення селищного та сільських бюджетів, а продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах є ефективним способом їх наповнення, адже під час торгів ціна продажу може змінюватись та значно перевищувати стартовий розмір, - зазначила Валентина Стилик. – Тож необхідно продовжити роботу з виявлення земельних ділянок с/г призначення, право оренди яких може бути продано на земельних торгах. Також неообхідно спільно із органами місцевого самоврядування організувати роботу щодо встановлення меж населених пунктів та поновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.

    Далі під час наради начальник відділу економіки РДА Ірина Вовк прозвітувала  про  стан проведення системи електронних закупівель «PROZORRO».            

    За січень - жовтень 2019 року бюджетними організаціями району оголошено 313 закупівель на загальну суму 113,2 млн.грн, завершено тендерів -275 на суму 91,8 млн.грн, підписано 277 договорів на суму 87,7 млн. грн,  відкритих – 9, 23 – таких, що не відбулись, 6 - скасовано. Відміна або скасування проводилось через  відсутність пропозицій, зміну потреби, не відповідність запропонованих моделей, в деяких випадках  і завищеної ціни.

        Середній процент зниження ціни 8,96 відсотка,  економія склала 2,6 млн.грн.

     Найбільше закупівель через систему «Прозорро» оголошено відділом освіти - 66 на суму 32,6 млн.грн. 51 закупівлю завершено на суму 23,8 млн.грн, підписано 51 договір на суму 22,7 млн.грн - економія складає 871,9 тис.грн. Тендери проводились на закупівлю бензину, вугілля, продуктів харчування, обладнання. Укладені договори на закупівлю  електричної енергії, природного газу, теплопостачання.

      КНП «Чорнобаївський ЦПСМД» оприлюднено 24 звіти про укладені договори на суму 4,5 млн.грн на закупівлю вугілля, електроенергії, обладнання, меблів, проведення ремонтів та інше.

    Відділом культури і туризму райдержадміністрації - 24 закупівлі, на суму 4,1 млн.грн. 21 закупівлю завершено на суму 3,9 млн.грн, 1 – відкрита закупівля, економія складає 6,8 тис.грн. Закуповувались синтезатор, аудіоінтерфейс, сценічні монітори, проведення ремонтів  та інше. 2 закупівлі  – скасовано.

    Центральною багатопрофільною районною лікарнею проведено  тендери на придбання  медичного обладнання, лікарських засобів та  укладені договори на закупівлю електоренергії, обладнання, проведення ремонтів. Загалом через систему проведено закупівель на суму 16,3 млн.грн. 22 закупівлі завершено на суму 9,2 млн.грн, підписано 22 договори на суму 8,7 млн.грн, економія складає 225,6 тис.грн.                  

    Чорнобаївською райдержадміністрацією оголошено  - 21 закупівлю, на суму 3,5 млн.грн, всі завершені.

    Чорнобаївським районним спортивно-оздоровчим  комплексом оприлюднено 7 звітів про укладені договори на суму 16,8 млн.грн. Це придбання спортивного інвентаря, тренажерів, обладнання, теплопостачання та проведення капітальних ремонтів.

      82 звіти про укладені договори на закупівлю товарів, робіт, вартість яких перевищує 50 тис.грн та не перевищує 200 тис.грн, оприлюднено селищною та сільськими радами: Великоканівецькою, Лукашівською, Степівською, Староковрайською, Лукашівською, Новожиттійською, Крутьківською, Малобурімською, Староковрайською, Жовнинською, Богодухівською Франківською, Веселохутірською, Іркліївською сільськими радами. В основному це звіти про ремонти доріг, вуличне освітлення, придбання обладнання для дитячих майданчиків.

    Крім того, на виконання рішення селекторної наради від 25.10.2019 року під головуванням Прем’єр-Міністра Олексія Гончарука розглянуто питання щодо безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.                                                                                              Головний спеціаліст відділу освіти РДА Микола Команіренко повідомив, що районним бюджетом на 2019 рік на харчування учнів виділено  3 113 060 грн (100% до потреби), дітей дошкільного віку – 1 106 160 грн.

    У всіх закладах дошкільної освіти встановлено режим харчування, який відповідає режиму дня кожної вікової групи. Меню-вивіски, графіки видачі їжі містяться у куточках з харчування перед  харчоблоками. Добові проби зберігаються у холодильниках   на окремих поличках у закритому посуді відповідно п.1.24 Інструкції з організації харчування в ДНЗ.

   Значно покращено  матеріально-технічне забезпечення харчування, стан харчоблоків, комор, овочесховищ відповідає санітарно-гігієнічним вимогам, технологічне, холодильне обладнання знаходиться у робочому стані, заклади забезпечені необхідною кількістю посуду, який промарковано та використовується за призначенням. Всі харчоблоки забезпечені миючими та дезінфікуючими засобами, містять інструкції щодо правил миття посуду, використання миючих засобів, технологічного обладнання.

      Продукти харчування надходять до освітніх закладів із супровідними документами, які свідчать про їх безпечність, якість, ґатунок, категорію і дату виготовлення, Відповідно вимог ведеться документація з організації харчування.

       З метою урізноманітнення харчування заклади дошкільної та загальної середньої освіти на осінньо-зимовий період в перспективне  та  щоденне меню внесли  нові страви за збірником Євгена Клопотенка, який розробив нові рецепти для шкільних їдалень.

З 28 по 31 жовтня 2019 проведено перевірку стану організації харчування у закладах дошкільної освіти.   

   Доповідач вказав на недоліки при перевірці організації харчування у Богодухівському,  Великоканівецькому, Красенівському, Лукашівському,  Хрестителівському НВК, Чорнобаївському, Великобурімському, Малобурімському ЗДО.  Керівникам цих закладів рекомендовано виправити недоліки в накоротший термін.

   - Виконання доручення Прем’єр-міністра щодо перевірок дитячих закладів на дотримання санітарних норм і безпечного харчування має стати безумовним пріоритетом, - акцентувала увагу Валентина Борисівна та дала  доручення відповідним Службам щодо посилення контролю за дотриманням санітарних норм і безпечного харчування в організованих дитячих колективах, – необхідно проаналізувати наявні проблеми та напрацювати відповідні пропозиції для покращення дитячого харчування.

    Під час наради було підсумовано роботу структурних підрозділів РДА та організацій району за минулий тиждень, обговорено організаційні та актуальні питання життєдіяльності району, які стосувались соціальної сфери та окреслено заходи на найближчий період.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

            

  •       

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь