A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Чорнобаївський район: відбулась щотижнева нарада у першого заступника голови РДА

Дата: 28.10.2019 18:09
Кількість переглядів: 603

Фото без опису

  Фото без опису

   28 жовтня на нараді у першого заступника голови РДА Валентини Стилик було детально розглянуто питання про підсумки проведення громадського огляду умов проживання, виховання та навчання дітей, які перебувають під опікою та піклуванням говорили.

    Начальник служби у справах дітей РДА Юрій Волох зазначив, що на сьогоднішній день в районі  65  дітей первинного обліку району та 7 дітей  інших регіонів, всього 72 дітей проживають в сім’ях опікунів  та піклувальників. За статусом дітей-сиріт – 21, дітей, позбавлених батьківського піклування – 51, проживають діти у 49 сім’ях. Навчаються у ЗНЗ – 64 дітей, ВНЗ, ПТНЗ- 6 охоплені дошкільною освітою 2 дітей.

     Протягом 10 місяців 2019 року на території району посиротіло 13 дітей, з них надано відповідно статус: дітей-сиріт, 3 дітям, 10-ти дітям, статус дітей, позбавлених батьківського піклування.

        Протягом 2019 року службою у справах дітей РДА, спільно з РЦСССДМ, органами опіки та піклування селищної та сільських рад проведено перевірки умов проживання в опікунських сім’ях сіл: Мала Бурімка,  Привітне, Москаленки, Вишнівка, Франківка, Тимченки, смт Чорнобай.

Аналіз проведеної роботи показує, що в зазначених та інших сім’ях опікунів та піклувальників мають місце належні, задовільні  житлово-побутові умови проживання для дітей, сім’ї забезпечені продуктами харчування, одягом, паливом. Не зафіксовано фактів невиконання своїх опікунських обов’язків в частині порушень прав дітей на освіту, охорону здоровя чи дозвілля.

    Заборгованості  допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування  немає. Кошти, які надходять на рахунок управління з питань праці та соціального захисту населення перераховуються в установи банків протягом 3 днів.        Пенсію по втраті годувальника отримують 36 дітей. Аналіз виплат та перевірка цільового використання коштів показує, опікуни, піклувальники використовують державні кошти за призначенням, а саме на придбання сезонного одягу, взуття, продуктів харчування, витрат на лікування та інші потреби дітей.

    На виконання пункту 7.9 районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки  щодо забезпечення виплати щомісячної стипендії в розмірі 1000 гривень учням професійно-технічних навчальних закладів, студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації денної (стаціонарної) форми навчання з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби у справах дітей райдержадміністрації таку стипендію з районного бюджету отримують всього 14 осіб в тому числі 3 дітей, які перебувають перебувають під опікою. 

    Під час наради  Валентина Стилик наголосила  службі у справах дітей та РЦСССДМ на  поліпшенні роботи щодо соціального супроводу сімей опікунів та піклувальників, надання практичної допомоги в частині забезпечення  догляду і лікування дітей та дала доручення провести рейди в неблагополучні сім’ї щодо попередження порушень прав дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, особливо в сім’ї, де батьків вже попереджено про особисту відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків відносно дітей або ухилення від їх виконання.

   Далі в ході наради  було обговорено питання про роботу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, про що розповіла начальник управління агропромислового розвитку РДА Алла Бука.

     Крім того, в порядку контролю було розглянуто готовність закладів соціальної сфери та житлово-комунального господарства району до нового опалювального сезону 2019-2020 років».

   Як зазначив головний спеціаліст сектору  містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства РДА Руслан Кириченко, в закладах освіти згідно з кошторисними призначеннями  за результатом проведеного тендеру здійснено закупівлю 619 т вугілля на суму 2 682 450 грн, що становить  100% від потреби

    Відповідно припису Чорнобаївського управління газового господарства передбачено проведення заміни лічильників обліку газу з модемним зв’язком в 11 газових топочних. З них проведено заміну 3 лічильників в  Богодухівському НВК (загальноосвітня школа/дошкільний підрозділ)  та в Ревбинському  НВК.   

     Заплановано закінчити монтаж лічильників з модемним зв’язком, які, нажаль, відсутні на українському ринку, у 8-ми газових топочних (Великоканівецький НВК- загальноосвітня школа/дошкільний підрозділ, Малоканівецька ЗОШ I-II ступенів, Степівський НВК – дошкільний підрозділ, Новоукраїнський НВК, Малобурімська ЗОШ I-II ступенів, Новожиттівський НВК, Веселохутірський НВК) при їх наявності у ТОВ «ВАЛОГАЗСЕРВІС», який проводить закупівлю за межами України. На їх придбання районним бюджетом виділені необхідні кошти, виготовлені робочі проекти та погоджені в «Черкасигаз».

    В Кліщинському НВК проведено реконструкцію твердопаливної котельні, підключені нові котли до опалення закладу дошкільної освіти.

   В закладах медицини виготовлено технічні умови Черкасигаз на заміну котлів Великобурімської СЛА та Лящівської ЛАЗПСМ та замовлено нові котли, які  днями будуть встановлені. Наразі завезено вугілля в кількості 23 тонни в Вереміївску СЛА та проведено проведено гідравлічні випробування внутрішніх систем теплопостачання в КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради.

   В закладах культури всі об’єкти готові до початку опалювального сезону.  

   ТОВ «Чорнобай тепло» проведено пуско-налагоджувальні роботи на нових котлах по вул. Центральна 221а - підприємство 100% готове до початку опалювального сезону.

    За результатами наради першим заступником голови РДА Валентиною Стилик було надано доручення щодо підвищення результативності роботи структурних підрозділів РДА та розглянуто низку організаційних питань, які стосуються: виконання бюджетів в жовтні 2019 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни, функціонування  соціальних закладів,  а також стану протипожежної безпеки  та правоохоронної роботи  в районі.

 

                                                                        За інформацією відділу організаційної роботи,                                                            інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА

 

    

 

 

 

                                                                               

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь