A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На семінарі навчали, як проходити перевірки без штрафів

Дата: 28.10.2019 08:20
Кількість переглядів: 440

Фото без опису

   25 жовтня в адміністративному приміщенні Чорнобаївської районної ради за сприяння обласного Департаменту регіонального розвитку в партнерстві з Черкаською міською профспілковою організацією «Солідарність» та контролюючими органами відбувся безкоштовний семінар для бізнесу «Як проходити перевірки без штрафів?».

Фото без опису

   Він проводиться у рамках впровадження Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Черкаської області на 2017-2020 роки та Програми її реалізації і стосується актуальних питань ведення бізнесу, роз’яснення змін в законодавства у сфері податків, а також інструментів для розвитку бізнесу. У ньому взяли участь підприємці з Чорнобаївського   району

Зі вступним словом виступила керівник апарату Чорнобаївської райдержадміністрації Оксана Брагінець, яка відзначила актуальність питань семінару та важливість підтримки діяльності фізичних-осіб підприємців на державному, обласному та районному рівнях.

   Голова Черкаської міської профспілкової організації «Солідарність» Ольга Ракова розповіла про нововведення у порядку здійснення перевірок Держпраці відповідно до постанови КМУ №823 від 21.08.2019р «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю». Цікавим був її виступ про порядок зарахування кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю до нормативу таких робочих місць у господарських об’єднаннях, про розрахунок квоти працевлаштування осіб з інвалідністю, про відповідальність за порушення законодавства про зайнятість осіб з інвалідністю.

     В.о. начальника Управління захисту прав споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Алла Рябуха  та головний спеціаліст Управління захисту прав споживачів  Оксана Тупицька ознайомили присутніх з порядком проведення планових та позапланових заходів відділу у сферах контролю торгівлі, робіт, послуг, щодо перевірки характеристик продукції ринкового нагляду та права споживачів.

    Заступник начальника-начальник відділу обслуговування платників Золотоніського управління Головного управління ДПС у Черкаській області Антоніна Миргородська проінформувала учасників семінару про новації у податковому законодавстві, а саме про введення в дію нових рахунків для сплати податків, проведення розрахункових та касових операцій.

    Актуальні питання з охорони праці висвітив начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері управління Держпраці у Черкаській області Анатолій Карпенко, зупинившись на організації роботи з охорони праці на невеликих підприємствах, характерних порушеннях з охорони праці, що виявляються в ході перевірок, новому порядку розслідування нещасних випадків на виробництві.

   Учасники семінару отримали інформацію, що допоможе вести підприємницьку діяльність у рамках законодавства України і убезпечить від штрафних санкцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь