A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Перший заступник голови Чорнобаївської РДА Валентина Стилик провела щотижневу нараду

Дата: 15.10.2019 17:00
Кількість переглядів: 412

Фото без опису

   Сьогодні на нараді  у першого заступника голови РДА Валентини Стилик обговорили стан підготовки  тваринницької галузі сільськогосподарських підприємств району до зимово-стійлового періоду. Як доповіла начальник управління агропромислового розвитку РДА Алла Бука, в  районі утримується майже  22 тисячі голів ВРХ, в тім числі 9 тисяч корів, 46 тисяч голів свиней,  72,7  тисяч голів птиці та інше. За 9 місяців вироблено 46 тисяч тонн молока та 8,1 тисяч тонн м´яса.

 Незважаючи на те, що  через захворювання свиней на африканську чуму кількість господарств, які тримали свиней скоротилась до 5, чисельність  свинопоголів’я в районі збільшується щорічно і до минулого року зросла на 7 тисяч голів за рахунок ТОВ «Чорнобайм'ясо», де утримується майже 39 тисяч голів. До того ж, СТОВ «Світанок» проводить роботу по відновленню свинопоголів’я.

   В 19 господарствах утримується поголів’я ВРХ. Дотація, яка виплачується в сумі 1800 грн на корову, дозволила стабілізувати  чисельність поголівя.

  Підприємства Чорнобаївщини приділяють значну увагу кормовій базі. Цього року площі кормових культур склали майже 8 тис. га (10 % в структурі посівних площ). Для зимівлі  господарствами району заготовлено силос, сінаж, сіно, високобілкові концентровані корма, такі як шрот соєвий та соняшниковий, макуха та інші білково-вітамінно-мінеральні добавки, сільгосппідприємствами закуповуються на постійній основі.

  Придбано техніку  у СТОВ « Богодухівка», транспортери – у  СТОВ «Україна», придбано 2 навантажувачі, побудувало стаціонарну площадку   в СТОВ «Агроко», проводять ремонт підлоги  телятника ВКФ  ТОВ «Валтас».

   Також Алла Василівна зазначила, що цього року  з державного бюджету надходила  фінансова підтримка   для тваринницької галузі, сільськогосподарські підприємства  в   першому півріччі  отримали на поголів’я  корів 4,9 млн.грн державної підтримки. 

    Фізичні особи, які мають право на отримання дотації за молодняк, а це 194 жителі району,  вже отримали дотацію на  загальну суму 456 тис.грн. 

   Сільгосппідприємства  скористаються і іншими  програмами державної підтримки, зокрема компенсацію за придбану  спермопродукцію, компенсацію відсотка ставки за кредитами, вже отримали 3 підприємства на суму  304,3 тис. грн,  компенсацію коштів  на придбання  техніки вітчизняного виробництва, вже цією програмою скористались 4 підприємства, 2 фермерські господарства на загальну суму138 тис. грн.

      Управлінню агропромислового розвитку  РДА та  ветеринарній службі району    Валентиною Стилик було наголошено на  необхідності  посилення контролю     за станом    зимово-стійлового   утримання поголів’я тварин. 

    Крім того, під час наради розглянули питання роботи  районного Центру дитячої та юнацької творчості Чорнобаївської районної ради Черкаської області, про що  було поінформовано начальником відділу освіти РДА Раїсою Піддубною. Вона зазначила, що у 2019 - 2020 навчальному році  у ЦДЮТ  функціонують 55 гуртків,  які своєю роботою охоплюють 850 вихованців.  З них 12,5 %  – діти пільгових категорій.

   Заняття гуртків проводяться у приміщеннях  11 закладів загальної середньої освіти району (30 груп, 440 вихованців), приміщеннях ЦДЮТ, районному Будинку культури та спортивному комплексі (25 груп,  410 вихованців). Наразі  розширено мережу   гуртків технічного напряму за рахунок відкриття  2 груп  гуртка «Жива глина» на базі Крутьківського НВК.

Педагогічні працівники ЦДЮТ працюють над виявленням та розвитком талановитих дітей району шляхом залучення їх до участі у змаганнях, виставках, конкурсах різних рівнів. Так,  у  минулому році гуртківці отримали 74 обласних, 25 всеукраїнських та 6 Міжнародних відзнак.  Вихованці МАН здобули 28 обласних та 1 перемогу на всеукраїнському рівні.

  • За результатами творчих досягнень можна сказати, що свою професійну майстерність  заклад підтверджує  перемогами в   творчих конкурсах. Це ефективний та якісний показник результативності діяльності гуртків та кожного вихованця зокрема, стимул для розвитку та самоствердження дітей  у середовищі однолітків, -   звернула увагу Валентина Стилик. -  Хочу відмітити  роботу гуртків із супервіддачею на результат, це народний танцювальний колектив «Фієста» та гурток із боксу. Приємно, що вже два роки поспіль за ініціативи керівника гуртка «Бокс» Олександра Воробйова та за ініціативи районної державної адміністрації  проходить  відкритий міжрегіональний турнір з боксу «Патріот», який   проводиться на базі Чорнобаївської ЗОШ І-ІІІ №2. З початку відкриття турніру проведено три товариські зустрічі із залученням спортсменів із  Кіровоградщини, Полтавщини, Черкащини. Тож необхідно працювати в цьому напрямку і надалі  для створення нових цікавих видів позашкільної роботи, які відповідають викликам часу і потребам дітей.

      Далі в порядку контролю розглянули питання забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання.

    Зі слів директора комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради» Сергія Чуби, в Чорнобаївському районі зареєстровано 37 осіб, що страждають на рідкісні (орфанні) захворювання. З них 35 дорослих і 3 дітей.

  Всі діагнози рідкісних (орфанних захворювань) та призначення лікування встановлюються спеціалістами закладів 3-го та 4-го рівнів надання медичної допомоги та проводиться  диспансерне спостереження вузькими спеціалістами КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївськаої районної ради» та сімейними лікарями.

    Під час обговорення даної теми Валентина Борисівна акцентувала увагу на своєчасному забезпеченні пільгових категорій населення медикаментами, рецептами  на безкоштовне їх отримання згідно «Районної програми забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для дієтичного споживання на 2019-2021 роки» та «Районної програми забезпечення осіб з інвалідністю інвалідів технічними та іншими засобами медичного призначення для використання в амбулаторних та побутових умовах на 2019-2021 роки», на які  сесією Чорнобаївської районної ради було виділено 70 000 грн.

По закінченні наради було розглянуто ряд організаційних питань, а саме: про стан  виконання бюджетів в жовтні 2019 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни, про стан функціонування   медичних та освітніх    закладів району, про стан протипожежної безпеки    та правоохоронної роботи  в районі.

        По всіх питаннях першим заступником голови РДА були надані окремі доручення, а  керівникам бюджетних установ району наголошено на економії енергоносіїв під час  проведення опалювального сезону.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності

та звернень громадян апарату РДА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь