A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

День захисника України відзначили нагородженням військових

Дата: 11.10.2019 15:50
Кількість переглядів: 921

Фото без опису

11 жовтня на Пагорбі Слави, біля пам’ятника Борцям за волю України відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня Захисника України. Сотні чорнобаївців, серед яких представники районної та селищної влади, керівники районних установ, учасники АТО та ООС, духовенство,  школярі та небайдужі жителі, зібралися, аби вшанувати захисників різних поколінь.

Фото без опису

Фото без опису

На початку мітингу захисники України різних часів - чоловіки в образі солдатів ІІ Світової війни, УПА, АТО та козака - передали майбутнім захисникам прапори з території проведення антитерористичної операції, зі звільнених місць, з полів бою, де відвага і любов до країни день за днем наближають нас до  повернення українських земель та миру.

Фото без опису

  • Сьогодні ми вчергове зібралися на місці, яке зберігає пам'ять про тих, хто захищав нашу землю та виконував свій військовий обов’язок у різні часи: хто вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь у локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності. Час іде, перед нами постають нові виклики. На жаль, сьогодні Україна знову змушена захищатися від зовнішнього ворога. І в нас з’явилися нові герої, які, як колись їхні батьки, діти та прадіди стали на захист своєї Батьківщини, - звернулася до присутніх перший заступник голови РДА Валентина Стилик.

Як розповіла Валентина Борисівна, 461 військовослужбовець із Чорнобаївського району є учасником бойових дій. 5 осіб згідно Указу Президента України нагороджені орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Це Німчин Федір Євгенійович, Семикоз Анатолій Григорович, Костенко Микола Іванович, Радченко Микола Петрович та Галушка Євгеній Анатолійович. На даний час 75 військовослужбовців проходять строкову військову службу та 46 перебуває на військовій службі за контрактом.

Фото без опису

  • На жаль, цьогорічне свято захисників України у нашому районі затьмарене жалобою. 30 серпня під час несення служби на кордоні в межах Харківської області у результаті розриву невідомого вибухового предмету від отриманого поранення загинув 35-річний прикордонник, виходець із Мохнача Ігор Бакум. А вже 10 вересня біля Авдіївки обірвалося життя жителя Ірклієва, старшого солдата Юрія Бурдейного. Обов’язок кожного з нас – завжди пам’ятати про них. Ми також не маємо права забувати про їх осиротілі родини, про тих, хто вижив і потребує нашої з вами уваги, підтримки та допомоги, - зазначила Валентина Борисівна.

Вона подякувала усім, хто захищав чи зараз захищає нашу країну від ворога:

  • Озираючись на останні надважкі роки, які поділили наше життя навпіл, ми чітко розуміємо, що саме завдяки героїчному подвигу захисників, для яких обов’язок та патріотизм були не просто словами, – завдяки Вашому подвигу, шановні наші захисники,  – Україна сьогодні має можливість бути, розвиватися і з надією дивитися в майбутнє. Дорогі захисники Української держави! Ви стали спадкоємцями високої слави українського козацтва, героїв визвольних змагань і переможців нацизму. Ваша мужність і патріотизм уже здобули повагу і вдячність жителів України. Сердечно вітаю вас з Днем захисника України. Бажаю вам незламної волі, надійного родинного тилу, міцного здоров’я, звершення всіх ваших мрій і побажань, високих досягнень на благо рідної держави! Нехай надихає вас у ділах сьогоденних і планах на прийдешнє нетлінна сила Покрови Пресвятої Богородиці.Фото без опису

Воїнів АТО і ООС та всіх присутніх також привітав Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко. Він зазначив, що до ряду захисників - солдатів ІІ Світової війни, УПА, АТО та козака – можна додати і військових, які служили в гарячих точках планети, і чорнобильців, які стали на захист нашої землі від атома, і підводників, пам’ятники яким встановлені на Пагорбі Слави. Тож Петро Григорович подякував їм усім, а особливо, присутнім на мітингу воїнам АТО, які сьогодні захищають рубежі нашої держави.

  • Головне, щоб ми пам’ятали про них усіх. Щоб не були людьми без коріння і не забули всього того, що було до нас, - зазначив Петро Душейко.

Фото без опису

Фото без опису

З вітальними словами до присутніх також звернулися голова спілки «Воїнів АТО Черкащини» Чорнобаївського району Микола Костенко та благочинний Чорнобаївського району отець Валерій.

Під оплески всіх присутніх Валентина Стилик спільно з Петром Душейком та Миколою Костенком за особисту мужність та патріотизм, проявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності держави, активну громадянську позицію,  особистий внесок у справу військово-патріотичного виховання молоді району  та з нагоди Дня захисника України нагородили грамотою Чорнобаївської районної державної організації, грошовими винагородами від асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» та асоціації сільськогосподарських товаровиробників Чорнобаївського району

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

ГРЕЧІШКІНА Олексія Володимирович - учасника антитерористичної операції на сході України, жителя села Савківка,

ДАННИКА Івана Володимировича - учасника антитерористичної операції на сході України, жителя села Красенівка,

ДВОРЕЦЬКОГО Сергія Миколайовича - учасника антитерористичної операції на сході України, жителя села  Великі Канівці,

ДМИТРЮКА Віталія Володимировича - учасника антитерористичної операції на сході України, жителя села Степове,

ЗАВАЛКА Романа Леонідовича - учасника антитерористичної операції на сході України, жителя села Іркліїв,

КАБАНЕНКА Юрія Олексійовича - учасника антитерористичної операції на сході України, жителя села Іркліїв,

НАЗАРЕНКА Сергія Васильовича - учасника антитерористичної операції на сході України, жителя села Богодухівка,

НІКІТІНА Олександра Вікторовича - учасника антитерористичної операції на сході України, жителя села Ревбинці,

ПЕТРАША Олександра Івановича - учасника антитерористичної операції на сході України, жителя смт Чорнобай,

ТЕМЧЕНКА Максима Олексійовича  - учасника антитерористичної операції на сході України, жителя смт Чорнобай.

Надзвичайно проникливим був виступ учениці 10 класу Чорнобаївської ЗОШ №2 Валерії Очеретньої та її тата, учасника АТО, Сергія Очеретнього. А справжнім подарунком для всіх присутніх стала пісня  «Їхали козаки» у виконанні вокального гурту «Перевесло».

Фото без опису

Фото без опису

Завершився урочистий мітинг покладанням квітів до пам’ятника борцям за волю України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Опісля всі присутні пройшли ходою центральною вулицею селища та ознайомилися з щойно відкритою експозицією районного краєзнавчого музею.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь