A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Ефективності досягнемо, застосувавши комплекс заходів, – Борис Лебедцов про безпеку дорожнього руху на Черкащині

Дата: 11.10.2019 08:09
Кількість переглядів: 432

Фото без опису

Низку завдань визначили на нараді в ОДА щодо безпеки дорожнього руху. Засідання провів перший заступник голови адміністрації Борис Лебедцов спільно з правоохоронцями, фахівцями дорожніх структур області, ОДА.

Нині, нагадаємо, в регіоні триває місячник безпеки дорожнього руху. Начальник управління патрульної поліції в Черкаській області Олександр Кокоба повідомив про його перебіг та стан аварійності за 9 місяців року. За його словами, Черкащина – у трійці областей, де спостерігається зменшення аварійності на дорогах, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Пан Олександр каже: кількість ДТП з потерпілими цьогоріч зменшилась – торік 593, а нинішнього – 536. Так і по інших показниках, зокрема й потерпілих, порівняно з минулорічними показниками менше, загиблих за 9 місяців року 71, 2018-го було 92.

Фото без опису

– Утім в області лише за період цього року виникло 8 резонансних дорожньо-транспортних пригод, де 5 і більше постраждалих або троє й більше загиблих, – говорить правоохоронець. – Загалом же основною причиною аварій є порушення правил ПДР, насамперед через перевищення швидкості.

Олександр Кокоба поінформував про заходи, які здійснюють в межах місячника безпеки. Розповів про те, що правоохоронці обліковують та обстежують місця концентрації ДТП, спрямовують до відповідних структур рекомендації щодо ліквідації недоліків.

Водночас правоохоронці висловили сподівання, що невдовзі в Україні запрацює система автоматичної фіксації порушень правил (зокрема швидкості транспортного засобу, виїзду на зустрічну смугу, порушень переїзду перехресть). Нині врегульовують законодавчі норми та механізм упровадження комплексу. На переконання патрульних, така система змушуватиме учасників дорожнього руху таки дотримуватись правил, вимог ПДР.

Фото без опису

У ході наради обговорили в цілому причини виникнення ДТП на дорогах області, зокрема й на основних місцях їх концентрації. Йшлося і про роботу вагових комплексів на території Черкащини та ін.

Борис Лебедцов надав низку доручень присутнім на засіданні.

– Ефективності в цьому питанні зможемо досягти, лише застосувавши комплекс заходів та сил, – зауважив Борис Лебедцов. – Це і робота правоохоронців, і дорожників, це повноцінне забезпечення технічних засобів, наявності розміток та знаків, ефективна робота вагових комплексів, якісне утримання доріг протягом року та ін. Замало просто статистичних даних. Маємо здійснювати конкретні кроки, аби поліпшити ситуацію в цілому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь