A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Департамент соцзахисту ОДА: в області зберігається тенденція до зростання заробітної плати

Дата: 11.10.2019 08:05
Кількість переглядів: 349

Фото без опису

У Черкаській області за підсумками січня-серпня 2019 року продовжилася позитивна тенденція щодо зростання рівня заробітної плати. Так, середньомісячна заробітна плата за цей період порівняно до аналогічного періоду 2018 року збільшилася на 19,1% і становила 8626 грн. За цим показником наша область посідає 14 місце з-поміж регіонів України, інформують у Департаменті соціального захисту облдержадміністрації.

Серед видів економічної діяльності найвищий розмір заробітної плати мали працівники державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування – 12 718 грн, фінансової та страхової діяльності – 11 438 грн, транспорту – 10 139 грн.

Індекс реальної заробітної плати за цей період становив до 109,5 % (область займає 10 місце в рейтингу регіонів України).

– З 2017 року в області продовжує роботу міжвідомча робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, – каже директор Департаменту Руслан Чикало. – З початку 2019 року відбулося  2 засідання цієї робочої групи, на яких заслухали представників Головного управління Пенсійного фонду, Головного управління ДФС в області, управління Держпраці в області про здійснення моніторингу щодо мінімальної заробітної плати та вжиті заходи. Також заслухали 5 голів робочих груп міст та районів області. Водночас з початку 2019 року проведено 4 засідання тимчасової комісії, на яких заслухано звіти 13 керівників і арбітражних керуючих підприємств-боржників.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду, в області кількість осіб, які отримали заробітну плату менше законодавчо встановленого мінімального розміру, у серпні 2019 року становила 4,7 тис. осіб, що менше порівняно з січнем цього року на 34,5 % (на 2,5 тис. осіб).

Заборгованість із виплати заробітної плати в області згідно зі статистичними даними на 01 вересня 2019 становила 48,3 млн грн. Порівняно до 01 січня 2019 заборгованість зменшено на 10,2 млн грн (на 17,4 %).

Моніторинг стану виплати заборгованої заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях області щотижня надсилається Управлінню Держпраці в Черкаській області, Федерації профспілок Черкаської області для вжиття заходів реагування в межах повноважень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь