A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В області стартував конкурс якості продукції «Черкаська якість»

Дата: 08.10.2019 09:15
Кількість переглядів: 337

ДП «Черкасистандартметрологія» у співпраці з Департаментом регіонального розвитку обласної державної адміністрації оголошують про початок обласного конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «Черкаська якість». Заявки для участі в конкурсі приймаються до 1 листопада 2019 року.

Мета конкурсу: популяризація місцевих виробників, що виготовляють конкурентоспроможну продукцію, надають якісні послуги,  досягли успіхів у освоєнні ринку та приділяють велику увагу сучасним системам управління.

Переможці та лауреати конкурсу зможуть використовувати знак конкурсу «Черкаська якість» для маркування продукції, яка перемогла у конкурсі, в рекламних та інформаційних матеріалах.

В рамках Конкурсу визначається краща продукція (товари, роботи, послуги) за наступними номінаціями «Продукція (продовольчі товари, промислові товари для населення, товари виробничо-технічного призначення, вироби народних художніх промислів)» і «Роботи та послуги».

Критеріями оцінювання продукції (товарів, робіт, послуг), яка подається підприємствами (організаціями) на Конкурс, є:

  • використання підвищених показників якості та безпечності порівняно з чинними вимогами, підтвердження безпечності заявленої продукції протоколами випробувань, наявність сертифіката відповідності або інших документів, що підтверджують відповідність заявленої продукції, робіт, послуг;
  • використання регіональної та української сировини, матеріалів;
  • наявність атестованої випробувальної лабораторії або договору із субпідрядними організаціями на виконання випробувань;
  • забезпеченість та стан засобів вимірювальної техніки під час виробництва заявленої продукції;
  • естетичні властивості, дизайн, ергономіка, відображення національної та регіональної символіки в образі товару;
  • відсутність претензій (рекламацій) споживачів, контролюючих органів, закупівельних організацій щодо продукції, етика, естетика та культура поведінки персоналу під час надання послуги (виконання роботи);
  • порівняння ціни та якості з кращими аналогами та доступність на вітчизняному ринку для споживачів із різною купівельною спроможністю;
  • рівень інформування споживачів щодо споживчих властивостей заявленої продукції;
  • соціальна значимість продукції, роботи, послуги;
  • дотримання санітарно-гігієнічних норм та вплив заявленої продукції на навколишнє середовище під час виробництва, реалізації та утилізації заявленої продукції.

Організаційно-методичне та інформаційне забезпечення проведення Конкурсу на Черкащині здійснює Державне підприємство «Черкаський науково – виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». На підприємстві організовано консультативний пункт для надання практичної допомоги та консультацій спеціалістам підприємств та організацій області з питань підготовки матеріалів для участі у Конкурсі.

Додаткову інформацію про умови проведення Конкурсу можна отримати:

ДП “Черкасистандартметрологія”, м. Черкаси, вул. Гоголя,  278,
18002, тел.  (0472) 37-15-44


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь