A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено апаратну нараду

Дата: 07.10.2019 14:53
Кількість переглядів: 400

На щотижневій апаратній нараді, що відбулася 7 жовтня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик розглянуто питання про  стан протипожежного водопостачання селища Чорнобай та підготовку до проведення Дня захисника України та Дня     українського козацтва в районі.

 

По першому питанню доповів головний інспектор Чорнобаївського районного сектору Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій  України в Черкаській області Володимир Головня.

 

-    Практика гасіння великих та складних пожеж протягом минулих років на об`єктах господарювання району вказує на вкрай низьку підготовку джерел протипожежного водопостачання до роботи у весняно-літній та осінньо-зимовий період.

Нажаль, керівниками об`єктів району неналежним чином організовано роботу по утриманню у справному, придатному до використання у цілях пожежогасіння, пожежних гідрантів, пожежних водоймищ та водонапірних веж. На низькому рівні проводиться робота по заміні та відновленню вказівників пожежних водо джерел,- зазначив Володимир Головня. - На території смт. Чорнобай розташовано 47 пожежних гідрантів, з них 36 вуличних та 11 об’єктових. На сьогоднішній день із 47 пожежних гідрантів, які експлуатуються  11 в  неробочому стані, що становить  23%.

 

В травні 2019 року  комісією в ході перевірки зовнішнього протипожежного водопостачання було виявлено ряд недоліків, які впливають на результати пожежогасіння та реагування на надзвичайні ситуації,  складено відповідні  акти.

 

-  Позитивом є те що при ремонті дорожнього   покриття в селищі  Чорнобай відремонтовано два гідранти (по вулицях Центральній та Гоголя).  Проте на даний час залишається невирішеним питання забору води з природних водойм,- наголосила перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик. - Враховуючи  те, що кількість пожеж по району зросла, і ми нажаль маємо загибель дитини на пожежі   необхідно:

 

  1. селищному голові Аллі Мірошниченко вивчити та вирішити позитивно питання облаштування майданчика для забору води з природної водойми;
  2. головному лікарю комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради»  Сергію Чубі провести  ремонт  гідранта на території лікарні;
  3. керівникам підприємств, у власності яких є об'єкти протипожежного водопостачання,  в найкоротші терміни, провести ремонт відповідного обладнання. Адже від цього залежить ефективність заходів, що проводяться при виникненні пожеж і людські життя.

 

Крім того, під час наради  начальник відділу культури і туризму   райдержадміністрації Світлана Шаповал розповіла про хід підготовки до відзначення в районі Дня  захисника України та Дня     українського козацтва.

З нагоди свята в Україні проводиться низка святкових і урочистих заходів. Згідно з указом Президента України, щороку в цей день всім органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям і об'єднанням громадян пропонується вивішувати державний прапор,- доповіла Світлана Шаповал. - На виконання плану заходів обласної та районної державних адміністрацій, щодо відзначення Дня захисника України, клубами, бібліотеками, музеями спільно з навчальними закладами на території сіл з 11 по 15 жовтня будуть проводитися концерти, зустрічі з атовцями, тематичні вечори вшанування, покладання квітів, уроки мужності, виставки.

 

11 жовтня в селищі Чорнобай біля пам”ятника «Борцям за волю України» буде проведено мітинг, в районному краєзнавчому музеї – перша екскурсія після встановлення оновленої експозиції, в районній бібліотеці для дітей – тематична виставка про учасників АТО, яка діятиме з 11 по 30 жовтня в музеї.

 

При проведенні заходів особливу увагу необхідно  звернути на молодь,- наголосила очільник районну.- Адже  національно-патріотичне виховання формує у  дітей та молоді стійкість, мужність, готовність  до подвигу, самопожертви,  любовь до України, до свого народу, гордість за її минуле і сьогодення, готовність до їх захисту, бажання відстояти її незалежність і соборність, наслідування кращих традицій від січових стрільців, воїнів УПА до часів незалежності, Майдану, героїв Небесної Сотні та зони АТО.

 

В порядку контролю, на нараді  розглянуто питання про стан виконання районної програми «Питна вода Чорнобаївщини» на 2006-2020 роки.

 

- Якість води потребує постійного контролю і потрібно зважати на те, що на неї впливає також стан охорони джерела водопостачання, рівень його захисту від можливого забруднення з зовні, зокрема облаштування санітарно захисних зон.

 

Важливим, хоча і непрямим чинником забезпечення якості води є утримання системи водопостачання у належному стані.

 

На сьогодні в районі залишається проблема забезпечення населення якісною та безпечною  водою,- наголосила Валентина Стилик. - Також треба зазначити, що відхилення від нормативів ДСанПІНу 2.2.4.171-10, які на даний час допускаються на підставі дозволів, будуть діяти лише до січня 2020 року. Тому вже зараз, власникам об'єктів водопостачання,  зокрема Чорнобаївській селищній раді та Чорнобаївському  комунальному підприємству  "ВУЖКГ" потрібно активно проводити заходи щодо приведення показників в відповідність до стандарту. 

 

Районному   управління  ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області рекомендуємо провести комісійні перевірки об’єктів водопостачання району з проведенням аналізу якості питної води,- підкреслила перший заступник голови райдержадміністрації.

Також було розглянуто організаційні питання: про стан функціонування   загальноосвітніх та медичних закладів району, хід проведення осінньо- польових робіт сільськогосподарськими підприємствами району, стан правоохоронної роботи  в районі.

 

По завершенню наради  очільник  району дала ряд відповідних доручень і наголосила керівникам установ на підготовці до нового бюджетного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь