A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Реформа ЖКГ: в ОДА закликали на місцях визначатися з формою управління будинком та моделлю організації договірних відносин

Дата: 04.10.2019 08:12
Кількість переглядів: 526

Фото без опису

До травня наступного року всі власники квартир мають визначитися з формою управління будинком та обрати модель організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг. Такі вимоги прописані у законі «Про житлово-комунальні послуги». Розпочати роботу у цьому напрямку вже зараз закликали райони на нараді щодо готовності Черкащини до старту опалювального сезону під головуванням заступника очільника області Віктора Карпенка.

Законом визначено нову класифікацію ж/к послуг, передбачено різні моделі договірних відносин, змінено підходи до формування тарифів та нарахування плати споживачам, запроваджено відповідальність за неналежне виконання договору як для виконавців комунальних послуг, так і для споживачів цих послуг.

Загалом, передбачається на вибір чотири форми договорів: індивідуальний, колективний, колективний споживач, індивідуальний за замовчуванням та 5-й для приватного сектору. Кожен договір передбачає свої розрахунки.

Фото без опису

Індивідуальний укладається зі споживачем (фізичною особою, до входу в квартиру) та містить: плату за послуги, плату за абонентське обслуговування, плату за обслуговування внутрішньобудинкових мереж та внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

Колективний укладається з управителем, уповноваженою особою від співвласників будинку (до входу в будинок): плата за послуги та внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

Колективний споживач: укладається з ОСББ, або іншою юр. особою (до входу в будинок): плата за послуги та внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

Індивідуальний за замовчуванням: зі споживачем (фізичною особою, до входу в квартиру) вразі не прийняття мешканцями рішення про вибір моделі та включає: плата за послуги, плата за абонентське обслуговування та внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

Плата за обслуговування внутрішньобудинкових мереж здійснюється співвласниками чи залученими ними уповноваженими на виконання таких робіт, особами за рахунок співвласників.

Фото без опису

– Першочергово органам місцевого самоврядування необхідно максимально провести роз’яснювальну роботу серед мешканців щодо доведення до людей про необхідність вибору моделі, – наголосила заступник начальника управління житлово-комунального господарства Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Алевтина Подкопаєва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь