A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В області продовжують втілювати програми соціального забезпечення бійців

Дата: 03.10.2019 08:12
Кількість переглядів: 320

Фото без опису

Цього року Черкащині з держбюджету виділили 2,3 млн грн на санаторно-курортне лікування учасників АТО/ООС. За ці кошти зможуть оздоровити понад 250 бійців. Про це зазначає перший заступник голови ОДА Борис Лебедцов та додає: «На сьогодні маємо 191 укладений договір на понад 1,7 млн грн. Частину з цих коштів уже вдалося використати. І відповідно 135 бійців пролікувалися в санаторіях». Про санаторно-курортне оздоровлення, а також психологічну реабілітацію, соціальну та професійну адаптацію бійців йшлося днями на всеукраїнській селекторній нараді Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Селекторна нарада відбулась під керівництвом міністерки Оксани Коляди. Вона, зокрема, закликала регіони активізувати роботу щодо ефективного використання бюджетних коштів на соціальний захист ветеранів та членів їхніх родин. Натомість перший заступник Борис Лебедцов надав відповідні доручення фахівцям Департаменту соціального захисту населення ОДА, які спільно з представниками громадськості взяли участь в селекторній нараді. Її трансляція відбулась в ОДА. Тут у цілому обговорили соціальне забезпечення черкаських бійців, втілення обласних програм на Черкащині.

Зауважимо, для проходження психологічної реабілітації на 2019 рік Черкаській області з державного бюджету виділили більше 700 тис. грн для оздоровлення 75 учасників антитерористичної операції. Використали на сьогодні майже 370 тис грн, 43 учасники АТО закінчили курс реабілітації.

Стосовно соціальної та професійної адаптації – на цей рік області з держбюджету передбачили близько 950 тис.грн для навчання 135 учасників антитерористичної операції. На сьогодні уклали 101 договір. Використали більше 400 тис грн, у результаті 85 учасників АТО забезпечили послугами профадаптації.

Фото без опису

Представники Департаменту соціального захисту водночас кажуть, що ще впродовж жовтня-листопада процес укладення договорів триватиме. А бюджетні кошти в межах програми «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони» використають вчасно та в повному обсязі.

У ході селекторної обговорили втілення в регіонах країни проекту «ветеранського простору», пільгове кредитування житла для бійців та ін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь