A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

30 вересня - день усиновлення.

Дата: 30.09.2019 09:58
Кількість переглядів: 422

Фото без опису

День усиновлення в Україні щорічно відзначається в останній день вересня, тобто 30 вересня. Це свято відзначається в честь іншого великого церковного свята - Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії.

А з'явилося це свято зовсім недавно, в 2009 році. Указ  Президента України від 27 листопада 2008 року проголосив, що День усиновлення в нашій країні буде відзначатися 30 вересня щорічно.

Усиновлення – це особлива дорога батьківства – благородна, складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами. Це безмежне розуміння та бажання принести дитині трепетну мить радості.

Усиновлення як форма влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на сьогоднішній день є пріоритетою формою виховання таких дітей. Адже, сімейне середовище – це саме те місце, яке найкраще сприяє формуванню повноцінної особистості та створює у дитини відчуття безпеки, довіри та любові.

В Черкаській області проживає 782 усиновлені дитини, а Чорнобаївському районі 29 таких діток.

Держава всебічно підтримує дітей, які з різних причин втратили батьківську турботу. Зокрема, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, мають право на:

  • одержання аліментів, пенсії по втраті годувальника, стипендії, інших виплат;
  • щорічне безоплатне оздоровлення у дитячих санаторіях, оздоровчих і спортивних таборах;
  • безоплатні обіди на період навчання у загальноосвітньому навчальному закладі;
  • отримання єдиного квитка, який дає право на безплатне відвідування кінотеатрів, виставок, музеїв, спортивних споруд, безплатний проїзд у громадському міському (приміському) транспорті (крім таксі), який видається службою у справах дітей та сім’ї адміністрації;
  • одноразову допомогу дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку;
  • позачергове забезпечення впорядкованим житлом після завершення перебування дітей-сиріт  та дітей, позбавлених батьківського піклування,  у відповідних закладах  для таких дітей,  дитячому будинку сімейного типу, прийомній сім’ї або завершення терміну  піклування  над  такими  дітьми та в разі відсутності  у  таких  дітей  житла.

Районна державна адміністрація з нагоди Дня Усиновлення вітає громадян України, в тому числі жителів Чорнобаївського району, які усиновили дитину, взяли під опіку, піклування, створили прийомну сім’ю, чи дитячий будинок сімейного типу. У цей святковий день хочеться побажати батькам і діткам перш за все міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові..
 

За інформацією служби у справах дітей


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь