A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Чорнобаївщина готується до опалювального сезону 2019/2020 років

Дата: 30.09.2019 10:05
Кількість переглядів: 633

 

Фото без опису

Сьогодні перший заступник голови РДА Валентина Стилик провела щотижневу нараду, у якій  взяли участь керівники управлінь та відділів районної державної адміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники територіальних підрозділів, селищної ради, представники ЗМІ.

Фото без опису

Про хід підготовки до нового опалювального сезону 2019/2020 років закладів соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства Чорнобаївського району доповів головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Руслан Кириченко.

Так рамках підготовки до опалювального сезону 2019/2020 років в закладах освіти згідно з кошторисними призначеннями  здійснено закупівлю твердого палива (вугілля) за результатом проведеного тендеру (на суму 2 682 450 грн.). На сьогоднішній день заготовлено вугілля  423 тони, що становить  70% від потреби. Проводиться переговорна процедура закупівлі  266 м3 дров на  суму 200 000 грн.  До початку опалювального сезону всі твердопаливні котельні навчальних закладів будуть в повному обсязі забезпечені  вугіллям та дровами.

Здійснено перевірку теплового господарства закладів освіти району та отримано 34  відповідних актів готовності до роботи в опалюваному періоді  2019 – 2020 років, а також з ТОВ «Будінвест – Черкащина» проведено технічне обслуговування зовнішніх та внутрішніх мереж системи опалення твердопаливних котелень навчальних закладів району.

Проводиться комплекс організаційно – практичних заходів по закінченню монтажу лічильників і модемів газових топочних, здійснюється підбір необхідних лічильників з відповідними технічними характеристиками, що відповідають засобам дистанційної передачі даних.

В ході підготовки до опалювального сезону в закладах медицини :

  • виготовлено технічні умови Черкасигаз на заміну котлів Великобурімська СЛА та Лящівська ЛАЗПСМ, замовлено нові котли «Колві 50»;
  • на ФАПі с.Новоукраїнка встановлена нова автоматика газового котла;
  • погоджена технічна документація «ЧеркасиГаз» на лічильники з модемним зв'язком. На даний час лічильники відсутні в продажі;
  • акти готовності теплових господарств на період 2019-2020 років є на всі об’єкти, крім Великобурімської СЛА, Лящівської ЛАЗПСМ;
  • профінансовані кошти на закупівлю вугілля Вереміївська ЛА, поставку вугілля буде проведено 15.10.2019 року.

В КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради» проведено гідравлічні випробування внутрішніх систем теплопостачання та ремонтні роботи системи водовідведення. Отримано акт готовності будівель і споруд.

В закладах культури в рамках підготовки до опалювального періоду 2019-2020 років:

  • в Чорнобаївському РБК завершено частковий ремонт покрівлі на суму 430 тис. грн;
  • в Чорнобаївській районній бібліотеці, проведено заміну внутрішньої системи опалення на суму 199,2 тис. грн, встановлено 7 енергозберігаючих вікон;
  • в Красенівському сільському будинку культури, встановлено електричну систему обігріву на суму 185 тис. грн;
  • в Савківському СК встановлено теплогенератор вартістю 17 тис. грн;
  • в Франківському сільському будинку культури проведено часткову заміну покрівлі;
  • в Малобурімському сільському будинку культури, частково замінено покрівлю;
  • в Лящівському сільському будинку культури закінчуються роботи по підсиленню перекриття стелі та монтажу системи «Армстронг» в глядацькій залі;
  • 23.09.2019 року комісією по підготовці до опалювального періоду та за участі інспектора Держенергонагляду в Чорнобаївському районі підписано акти готовності районних закладів культури до опалювального періоду 2019-2020 років;
  • 25.09.2019 року спільно з теплопостачальною організацією «Чорнобай-тепло» проведено заповнення центральних та внутрішніх тепломереж теплоносієм.

ТОВ «Чорнобай тепло» наразі виконано монтаж пелетних котлів та їх обв’язка на котельні по вул. Центральна 221а. Також проведено бетонування площадки під склад для пелетів.

На котельні по вул. Гагаріна 52а встановлено шнекову подачу пелетів в котел та проведено чистку і налагоджувальні роботи твердопаливного котла, задля зменшення зольності викидів. Підприємство готове розпочати подачу теплової енергії споживачам.

  -  Так дійсно, підчас підготовки до опалювального сезону,  в закладах соціальної сфери району було проведено багато роботи. Проте наразі потребують термінового вирішення  питання завершення монтажу лічильників з модемним зв’язком в газових котельнях; проведення оптимізації мережі  Кліщинського НВК  з метою переведення  шкільного підрозділу на опалення твердим паливом; завершення монтажу лічильника з модемним зв’язком в Богодухівській СЛА;  заміни газових котлів та встановлення лічильників з модемним зв’язком в Лящівській ЛАЗПСМ  та Великобурімській СЛА, - наголосила Валентина Стилик.- Попереджаю керівників комунальних підприємств району та структурних підрозділів райдержадміністрації про персональну відповідальність за готовність об’єктів житлово-комунального господарства району та соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

Також на передодні Дня ветерана та  Міжнародного Дня людей похилого віку було обговорено питання стану  надання соціальних послуг людям похилого віку та нові підходи до забезпечення якості надання соціальних послуг.

Фото без опису

Як зазначила заступник директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнобаївського району  Людмила Баль наразі домінуючою формою обслуговування залишається надання соціально-побутової допомоги одиноким непрацездатним громадянам вдома.

У  відділенні надання соціальної допомоги вдома на обслуговуванні близько 1000  непрацездатний громадян, яких обслуговують 49 соціальних робітників. З метою охоплення більшої кількості громадян, які потребують соціальних послуг, але не можуть отримувати їх безоплатно запроваджено надання платних соціальних послуг. За 9 місяців платні послуги надано 232 одинокопроживаючим громадянам на суму 39 тис. грн.

Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги  безоплатно забезпечує громадян одягом, взуттям,продовольчими та промисловими товарами. Також надаються послуги швачки,  перукаря, ремонтно-будівельної бригади.

У  даному відділенні на обліку перебуває 630  малозабезпечених громадян,  які протягом 9 місяців 2019 року отримали натуральну допомогу (у вигляді продуктових наборів, продовольчих та промислових товарів)  на суму   9148   грн, послуги масажу отримали 96 осіб, швеї – 178, перукаря  210 осіб.

Відділення стаціонарного догляду  селища Чорнобай та с. Богодухівка розраховані  на 35 ліжкомісць.  Відділення   забезпечені твердим, м’яким інвентарем, посудом.

В січні цього року було закінчено ремонт в холі та коридорах приміщення стаціонарного відділення в смт.Чорнобай.  Протягом літа проведено косметичний ремонт в кімнатах мешканців, складських приміщеннях, в пральній та ванній кімнатах. Громадяни перебувають на повному державному утриманні. Утримання одного підопічного становить в середньому 421 грн в день. Мешканці забезпечені 4-разовим харчуванням, що складає  54 грн в день. Добові норми виконуються на 75 %.

Відділення  денного перебування   працює в 3 селах району, де літні громадяни отримують   соціальні послуги з метою  сприяння розвитку різнобічних інтересів і потреб, організації дозвілля і відпочинку.

Враховуючи потреби осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, з метою  підтримання їх життєдіяльності, соціальної активності та всебічного розвитку на базі відділення денного перебування  функціонує соціально-педагогічна послуга «Університет третього віку», яка налічує 38 літніх студентів.

З 2017 року територіальний центр надає транспортну  послугу «Соціальне таксі», яка забезпечує доступ осіб з обмеженими фізичними можливостями спеціалізованим автомобілем до лікувально-профілактичних, санаторно-оздоровчих, реабілітаційних,  навчальних та інших закладів.

За 9 місяців поточного року було здійснено 146 виїздів, з них до лікарні та державних, банківський установ смт. Чорнобай – 98 виїздів, до м.Черкаси (лікувальні заклади)  - 43, 2 виїзди с. Циблі  (госпіталь для ветеранів війни), 2 -  м.Сміла (психоневрологічна лікарня) та 1 виїзд селище Стеблів (психоневрологічний інтернат). Послугою  перевезення скористались 330 громадян району, з них 40 дітей з обмеженими фізичними можливостями, 37 візочників, 154 літніх громадян.

Для забезпечення якісного надання соціальних послуг щороку проводиться внутрішнє оцінювання якості надання соціальних послуг.

- Соціальне обслуговування найбільш складна система соціальної сфери,  тому в період реформування системи соціальних послуг важливо не залишити без допомоги жодної людини, яка потребує державної підтримки, - зазначила Валентина Стилик.- Також прошу звернути увагу на підвезення  «Соціальним таксі» дітей з інвалідністю до інклюзивно - ресурсного центру в селищі Чорнобай.

Фото без опису

Крім того, на апаратній нараді обговорювалась низка питань життєдіяльності району, а саме проведення ремонту доріг, використання розпорядниками бюджетних коштів, хід проведення сільськогосподарськими підприємствами району комплексу осіньо - польових робіт, стан протипожежної безпеки   та епізоотичної ситуації  в районі.

На завершення наради перший заступник голови РДА озвучила основні заходи, які заплановані райдержадміністрацією на поточний тиждень та надала пропозиції до протоколу доручень, які необхідно виконати найближчим часом.

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь