A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Соціальний захист людей з інвалідністю обговорили за круглим столом

Дата: 27.09.2019 08:15
Кількість переглядів: 464

Фото без опису

Соціальний захист осіб з інвалідністю в області обговорили в ході засідання круглого столу у Департаменті соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Активісти обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів „Союз організацій інвалідів України“ мали змогу поспілкуватися із представниками Департаменту соціального захисту населення, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Головного управління Пенсійного фонду в області та протезно-ортопедичного цеху.

На сьогодні в області проживає понад 106 тисяч осіб з інвалідністю, всі вони потребують уваги та турботи.

В області визначено низку заходів, спрямованих на забезпечення потреб та гідного рівня життя осіб з інвалідністю, сприяння діяльності громадських організацій та творчої ініціативи інвалідів, професійна реабілітація та працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями, інші.

Комплексною програмою „Турбота“ на 2014-2020 роки передбачені фінансова підтримка статутної діяльності громадських організацій і об’єднань осіб з інвалідністю та виплата одноразової грошової допомоги малозахищеним верствам населення.

Фото без опису

Через органи соціального захисту населення особи з інвалідністю  забезпечуються технічними та іншими засобами реабілітації, на що з державного бюджету виділено 29,2 млн грн.

Для закупівлі послуг санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю загального захворювання та з дитинства, виплату компенсації за невикористану путівку з державного бюджету виділено кошти в сумі 6,4 млн грн. та за рахунок місцевих бюджетів – 605 тис. грн.

В області проживає майже 5 тисяч дітей з інвалідністю, з них 459 дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП, для оплати реабілітаційних заходів яких виділено майже 5 млн грн. Зазначену реабілітацію можна пройти в реабілітаційних центрах України, у Черкаській області – у комунальне некомерційне підприємство „Міська реабілітаційно-оздоровча поліклініка „Астра“ та дитячій обласній лікарні.

Також, в області діють 7 центрів соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю та Уманський реабілітаційний комплекс для людей з особливими потребами, які розраховані на одночасне обслуговування 283 дітей та дорослих з інвалідністю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь