A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В області 99 тисяч постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

Дата: 27.09.2019 08:13
Кількість переглядів: 341

Фото без опису

На Черкащині поміж майже 430 тисяч осіб різних пільгових категорій 99 тисяч – постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Це, зокрема, й громадяни, які брали безпосередню участь у ліквідації аварії та її наслідків у зоні відчуження, люди, які зазнали впливу радіоактивного опромінення, а також діти, потерпілі від Чорнобильської катастрофи. Про це повідомляють в Департаменті соціального захисту населення ОДА.

– Відповідний статус встановлює комісія облдержадміністрації з питань видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, – розповідає директор Департаменту Руслан Чикало. – Відповідно видається посвідчення встановленого зразка на підставі посвідчення про відрядження в зону відчуження, військового квитка й довідки командира військової частини або архіву про участь у ліквідації наслідків аварії в зоні відчуження, довідки про підвищену оплату праці в зоні відчуження, довідки про евакуацію, відселення, самостійне переселення або про період проживання, навчання чи роботи на забруднених територіях.

Руслан Олександрович також зазначає, що на встановлення пільг та компенсацій, крім вищезазначених осіб, мають також дружини (чоловіки), опікуни дитини померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою та громадяни, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій.

Додамо, для подачі документів щодо встановлення відповідного статусу, до обласної комісії необхідно звернутися до місцевого органу соціального захисту населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь