A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Звільненого моряка нагородили “За заслуги перед Черкащиною”

Дата: 25.09.2019 08:07
Кількість переглядів: 368

Фото без опису

Повернувся на Черкащину звільнений з полону 24-річний моряк Владислав Костишин, родом із Христинівщини. Він зустрівся із журналістами. Голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко вручив відзнаку “За заслуги перед Черкащиною”. Також Владиславу Костишину передали прапор військово-морських сил, який символічно піднімали біля Будинку Рад, аби підтримати полонених земляків.

Владислав поділився, що за час перебування у полоні отримував велику кількість листів підтримки не лише з України, а й країн Європи, Канади.

Фото без опису

– Хочу подякувати вам за підтримку, вона дійсно відчувалась. Можливо, саме такий суспільний резонанс і був пов’язаний із нормальними умовами утримання. Хочу сказати, що були і росіяни, які теж виступали за наше звільнення. Один волонтер виходив на акцію в підтримку морякам, його ув’язнили на чотири роки, – говорить Владислав.

На зустрічі були присутні і батьки моряка Анатолій та Людмила. Після пережитого планують спільний відпочинок, адже у Владислава розпочинається 30-денна відпустка. Далі ж – продовжить службу на катері “Юзра”.

Фото без опису

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року катери «Бердянськ» та «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. Під час переходу українські кораблі зазнали нападу з боку прикордонних сил Російської Федерації, внаслідок чого судно під командуванням Мельничука було взяте на таран російським катером «Дон», а «Бердянськ» пошкоджено артилерійським вогнем.

24-ох українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві. Серед полонених були і двоє черкащан: смілянин Олег Мельничук та христинівчанин Владислав Костишин.

Вранці 7 вересня 2019-го року Росія та Україна провели обмін утримуваними за схемою “35 на 35″. На Батьківщину повернулися 24 військовополонені моряки, які були захоплені біля Керченської протоки, та 11 політв’язнів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь