A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Учасники бойових дій одержують послуги з психологічної реабілітації в санаторіях України

Дата: 25.09.2019 08:02
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

Завершується оздоровча кампанія пільгових категорій населення 2019 року. Водночас із санаторно-курортним оздоровленням учасники антитерористичної операції з числа учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників війни та постраждалих учасників Революції Гідності мали змогу скористатися послугою із психологічної реабілітації. Про це зазначають в Департаменті соціального захисту населення ОДА.

Метою психологічної реабілітації є збереження або відновлення їх фізичного та психологічного здоров’я, відновлення рівня психологічної безпеки особистості, зниження частоти та тяжкості наслідків перенесених бойових психічних травм у формі гострих стресових реакцій, запобігання інвалідності, попередження суїцидальної поведінки.

Цьогоріч пільговики скористалися послугою у санаторіях Вінницької області – «Авангард» та «Подільський Артек», Сумської – «Токарі», Одеської – «Орізонт», Херсонської – «Ірбіс» та «Скадовськ», Закарпатської – «Верховина» та «Карпати», Миколаївської – «Борисфен», Полтавської – «Нові Санжари», Запорізької – «Великий луг», Львівської – «Моршинкурорт» та у місцевому санаторії – «Мошногір’я».

Послуга із психологічної реабілітації надається раз на рік за місцем проживання, для її отримання в наступному році необхідно звернутися із заявою до місцевого органу соціального захисту населення, обрати суб’єкта надання послуг та укласти тристоронню угоду з надання відповідних послуг.

Довідково:

На 2019 рік за відповідною бюджетною програмою області передбачені видатки в розмірі 774 тис. грн, які спрямовують на надання послуг із психологічної реабілітації, проживання та харчування в умовах стаціонару, витрат на оплату проїзду до суб’єктів надання послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь