A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Готовність до опалювального періоду в області обговорили в ОДА

Дата: 25.09.2019 08:00
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

Середньообласний рівень підготовки об’єктів житлово-комунального господарства в області становить понад 94 %, при середньому показнику по Україні 90 %. Про це на координаційній нараді в ОДА, що відбулась під головуванням очільника області Ігоря Шевченка, повідомив заступник директора Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ – начальник управління житлово-комунального господарства Андрій Липкань. Він поінформував, зокрема, про основні показники підготовки до опалювального періоду в області.

За словами посадовця, кращі показники підготовки котелень в містах Золотоноша (100 %), Черкаси (97%), Корсунь-Шевченківському районі (100 %), низькі показники в Драбівському районі (70%). У решті – відповідають плановим.

Найкраще проводять роботи з підготовки систем централізованого водопостачання та водовідведення в Лисянському, Корсунь-Шевченківському районах та в м. Черкаси – на 100%. Відстає Золотоноша, Чигиринський, Драбівський райони. Інші мають середньообласний показник.

Андрій Липкань також детально повідомив про підготовку об’єктів житлового фонду, підготовка об’єктів вулично-дорожньої мережі області, підготовку спецтехніки та ін.

Йшлося і про готовність об’єктів соціальної сфери.

– На початок вересня підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період 603 загальноосвітніх навчальних заклади, що становить 100 %, та 427 із 430 дошкільних закладів, закладів охорони здоров’я з 799 – 725. Акти готовності мають 88 %, – зазначив Андрій Борисович.

На засіданні обговорили й підготовку до осінньо-зимового періоду м. Сміла. За попередніми даними, тамтешня технічна готовність об’єктів теплопостачання в середньому становить 80 %. За інформацією ПАТ «Черкасигаз», є проблеми з опломбуванням газових лічильників по підприємству КП «Смілакомутеплоенерго».

– Підприємство не має поточної заборгованості за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України». Рахується заборгованість по графіку реструктуризації боргів, переведених із ТОВ «Сміла Енергоінвест» (62,1 млн грн) в сумі 2,5 млн грн, яку необхідно до кінця місяця перерахувати до НАКу з метою отримання номінації на новий опалювальний сезон, – зауважив заступник.

Він також зазначив, що рішенням сесії Смілянської міської ради КП надано 1,034 млн грн поворотної фінансової допомоги для перерахунку НАКу зі сплати реструктуризації. 20 вересня кошти (1,034 млн грн) управлінням ЖКГ ВК Смілянської міської ради перераховані підприємству на розрахунковий рахунок, але державним виконавцем відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мінюсту України винесено постанову про арешт коштів боржника (КП «Смілакомунтеплоенерго»). Ці дії заблокували роботу підприємства по всіх рахунках, що унеможливлює проведення оплати НАК «Нафтогаз України» по графіку реструктуризації і веде за собою загрозу неотримання номінації на газ та в подальшому зриву опалювального сезону.

Основною проблемою підприємства є не врегулювання питання взаєморозрахунків з ПАТ «Черкасигаз». Загальний борг перед ПАТ «Черкасигаз» у комунального підприємства становить 65,5 млн грн (розбаланс газу за лютий та листопад 2018 року).

На сьогодні вживають заходи щодо вирішення питання взаєморозрахунків комунального підприємства. Обласна державна адміністрація повторно звернулась до Уряду щодо надання фінансової допомоги з Державного бюджету України для м. Сміла задля недопущення зриву опалювального сезону.

Питання опалювального сезону по місту на особливому контролі Уряду, а звітування орган місцевого самоврядування проходить з порушенням термінів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь