A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На щотижневій нараді розглянули актуальні питання району

Дата: 24.09.2019 10:19
Кількість переглядів: 419

Фото без опису

Сьогодні на нараді у першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик говорили про стан надання субсидій  на житлово-комунальні послуги мешканцям району  на опалювальний період  2019-2020 років. Як доповів начальник управління з питань праці і соціального захисту населення РДА Олександр Юрковський, в травні 2019 року  перереєстровано  4268 особових справ  отримувачів субсидій. На всі особові справи  замовлено довідки про склад сім’ї, довідки РЕМ, УЕГГ, ВУЖКГ та тепломережа. Станом на 23 вересня всім заявника призначено житлову субсидію на неопалювальний період, користується житловою субсидією 4362 сім’ї.  В жовтні цим сім’ям буде автоматично перепризначено житлову субсидію на опалювальний період.

 

Відповідно до прийнятих Урядом рішень з 1 жовтня 2019 року виплата житлових субсидій у грошовій формі здійснюватиметься шляхом перерахування структурними підрозділами з питань соціального захисту населення коштів на рахунок громадянину, якому призначено житлову субсидію, відкритий  в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ Укрпошта.

 

АТ “Ощадбанк” буде надано  Мінсоцполітики інформацію про відкриті рахунки одержувачів житлової субсидії в АТ “Ощадбанк”, яким проводилася АТ “Ощадбанк” виплата житлової субсидії у грошовій готівковій формі.

 

26 вересня заплановано   проведення  координаційної ради щодо деяких питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій формі.

    

Перший заступник голови РДА наголосила на  продовженні проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи     серед населення, у тому числі із залученням ЗМІ щодо спрощеного механізму надання субсидій та забезпеченні оперативного  опрацювання заяв  по призначенню житлових субсидій.

 

  • На даний час не вирішеною залишається проблема одержання невикористаних сум житлових субсидій в АТ “Ощадбанк” особам, в яких були помилки в персональних даних, - зауважила Валентина Стилик, – при здійсненні виїзних прийомів були нарікання від громадян з цих причин.

 

   Доповідач повідомив, що в програмному комплексі  «Житлові субсидії» виправляються та формуються  запити на ІОЦ для заміни персональних даних. Але у зв’язку з технічними проблемами в АТ «Ощадбанк» персональні дані  виправити не вдається.                                

 

Далі під час наради начальник служби у справах дітей РДА Юрій Волох розповів  про   соціальний захист дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та інших вразливих категорій. Він повідомив, що на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 115 статусних дітей, з яких: 33 - дитина-сирота та 82 дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

З них перебуває 74 дітей під опікою та піклуванням, 26 у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 2 в сім’ї родичів,знайомих, 13 державних закладах, по 4 дітей системи МОН і МОЗ, 1- системи Мінпраці, 4 в Центрі соціально-психологічної реабілітації.

 

Протягом 8 місяців 10 дітям  розпорядженням РДА надано статус дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 дітям статус дітей-сиріт. Щодо кожної дитини проведена конкретна робота, зокрема стосовно 5 батьків ( 7 дітей) направлені матеріали щодо позбавлення їх батьківських прав, а Чорнобаївським  районним судом винесені відповідні рішення щодо позбавлення батьківських прав.

 

Щодо влаштування дітей: трьох дітей проводиться робота щодо їх усиновлення громадянами України, жителями району та області, 5 дітей - влаштовано під опіку на піклування родичів на території району, 2 навчаються в ПТНЗ,  2 дітей в державному закладі, 1  дитина перебуває в сім’ї знайомих.

 

На виконання районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки продовжується здійснюватися виплата щомісячної стипендії в розмірі 1000 гривень учням професійно-технічних навчальних закладів, студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації денної (стаціонарної) форми навчання з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби у справах дітей райдержадміністрації та влаштовані у сімейні форми виховання  на території району. Станом на 23 вересня цього року така стипендія виплачується 8 дітям та ще 5 дітям, які поступили на навчання буде виплачуватися відповідна стипендія.

 

На придбання шкільної форми 54 дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування спрямовані кошти в розмірі 1800 грн на дитину та  забезпечене одноразове харчування у навчальних закладах статусних дітей.

 

На виконання постанови від 25.08.2003 №823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку» у 2019 році така допомога в розмірі 1810 гривень після досягнення повноліття та надання відповідних документів  буде перерахована на банківські рахунки дітей, яким виповнилося 18 років. Слід зазначити, що у 2019 році таку допомогу мають отримати 14 повнолітніх осіб, з яких частина вже її отримала.

 

Влітку 24 підопічних дітей шкільного віку були  охоплені оздоровленням та організованим відпочинком в ДОЗ «Дніпровець» Черкаського району та 3 дітей у ДОЗ України біля моря.

 

На території Іркліївської сільської ради проживають 11 дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких за кошти громади 4 дітей оздоровлено  у дитячому козацькому таборі «Дахнівська Січ».

 

Під час наради Валентина Стилик звернула особливу увагу начальника Служби щодо координації роботи органів опіки та піклування селищної та сільських рад для виконання вимог чинного законодавства України з питань вчасної постановки на квартирний облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за місцем їх народження. – Необхідно взяти під особистий контроль питання забезпечення житлом та спільно із сільськими головами знаходити шляхи їх вирішення.

 

Також було дано доручення управлінню з питань праці і соціального захисту населення РДА щодо постійного контролю питання призначення, переоформлення, цільового використання коштів державної соціальної допомоги відповідно вимог законодавства України про державну допомогу сім’ям.

 

Під час наради в порядку контролю було розглянуто стан виконання заходів протипожежного захисту сільгоспугідь та лісів в районі.

 

Старший інспектор Чорнобаївського районного сектору  Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій  України в Черкаській області Володимир Головня проаналізував результати  проведення перевірок цього року та минулих років, зупинився на зауваженнях до господарств, які мають порушення  щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки та  розповів про заходи запропоновані в приписах державного нагляду для усунення цих недоліків.

 

Крім того, під час наради було заслухано організаційні питання, які стосувались функціонування   медичних  та освітніх  закладів району, підготовки до опалювального сезону, піднімалось питання осіннього призову на військову службу.

 

Також  заступник начальника Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області Олег Скачко доповів про стан правоохоронної роботи  в районі.

 

 По закінченню наради начальникам структурних підрозділів було надано відповідні доручення щодо їх вчасного та ефективного вирішення.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь