A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Чорнобаївці знайомляться із сучасними онлайн-сервісами служби зайнятості та Пенсійного фонду

Дата: 23.09.2019 09:51
Кількість переглядів: 729

Фото без опису

Нещодавно в рамках угоди про співпрацю, фахівці Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості спільно з представниками Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Пенсійного фонду України провели захід за участю 14 безробітних на тему: «Скористаймося онлайн-сервісами!».

 

Учасників заходу поінформовано про можливості використання сучасних онлайн-сервісів служби зайнятості та пенсійного фонду. Завідувач сектору профорієнтації районної філії Ольга Ведмідь ознайомила з електронними сервісами служби зайнятості для зручного пошуку роботи та працівників, зокрема можливістю створення та використання електронних кабінетів пошукача роботи та роботодавця, можливістю презентувати себе за допомогою відеорезюме та відеопрезентації. Також рекомендувала використовувати сучасний сервіс «електронна черга», за допомогою якого кожен може самостійно записатись на індивідуальний прийом до фахівця будь-якого центру зайнятості України.

 

Начальник Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Пенсійного фонду України в Черкаській області Наталія Грицай зазначила про можливість використання онлайн-сервісів Пенсійного фонду: “Сьогодні до послуг громадян ПФУ пропонує сучасні онлайн-сервіси, що дозволить застрахованим особам, пенсіонерам  постійно бути в курсі новацій у сфері пенсійного законодавства, контролювати свої особисті дані, замовляти й отримувати довідки тощо. Щоб стати користувачем вебпорталу електронних послуг ПФУ необхідно зареєструватися, звернувшись до фахівців будь-якого органу ПФУ із заявою або зробити це самостійно авторизувавшись на порталі за допомогою електронного цифрового підпису, який можна отримати в акредитованому центрі сертифікації ключів, перелік яких є на порталі.

                

За допомогою вебпорталу можливо:

  • налаштування послуги СМС-інформування щодо призначення та перерахунку пенсії, сплати страхових внесків роботодавцем та розміру свого страхового стажу;
  • отримання довідок про розмір сплачених внесків за формою ОК-5, довідку про розмір пенсії, інформацію про свій страховий стаж та щомісячні відрахування єдиного соціального внеску роботодавцем;
  • оформити заяву на виготовлення електронного пенсійного посвідчення;
  • подати заяву на призначення пенсії.

Актуальними залишаються питання щодо оформлення трудових книжок. Присутні мали змогу отримати індивідуальну консультацію фахівців  служби зайнятості та Пенсійного фонду.

Проведення спільних заходів сприяє інформуванню населення щодо використання сучасних онлайн-сервісів та захисту прав у сфері зайнятості та пенсійного забезпечення.

 

Чорнобаївська районна філія

Черкаського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь