A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулось засідання районної ради з питань життєзабезпечення населення під головуванням першого заступника голови РДА Валентини Стилик

Дата: 18.09.2019 16:48
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

Про стан виробничого травматизму, промислової безпеки та охорони праці у районі за І півріччя 2019 року доповів завідувач сектору праці управління з питань праці і соціального захисту населення РДА Володимир Хлопецький.     Доповідач повідомив, що протягом 6 місяців в районі стались 3 нещасних випадки на виробництві, в тому числі 1( смертельний) та детально розповів про причини та їх наслідки.

Також було проведено аналіз стану виробничого травматизму та професійної захворюваності працівників за І півріччя 2019 року у Чорнобаївському районі, в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

З інформації видно, що на більшості підприємств району керівниками приділяється значна увага стану охорони праці найманих працівників, проводиться відповідна профілактична робота, працівники своєчасно забезпечуються спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту, своєчасно проходять відповідне навчання та інструктажі з питань охорони праці, медичні огляди, тощо.

Окрім того, було обговорено  стан виконання Комплексних заходів профілактики та зниження рівня травматизму при використанні газу в побуті у районі за І півріччя 2019 року.

Як розповів провідний інженер УЕГГ в Чорнобаївському районі Анатолій Ярмоленко, в Чорнобаївському районі газифіковано природним газом 38 населених пунктів, 13 сіл скрапленим газом, природним газом газифіковано 12751 квартиру, в яких встановлено 35627 газових приладів, а саме: 20762 газових плит, 1039газових водонагрівачів,  928 опалювалних  котлів, 609 опалювальних печей, 3936 конвекторів.

За перше півріччя  цього року проведено капітальний ремонт ГРП в смт Чорнобай по вул. Спортивній та поточні ремонти 15-ти ШРП району. Згідно затверджених графіків проведено технічне обслуговуання ГРП, ШРП, СКЗ, та газопроводів системи газопостачання району. Згідно заключених договорів проводено технічне обслуговування 148 комунально-побутових об’єктів.

За шість місяців Чорнобаївською дільницею Золотоніського відділення ПАТ «Черкасигаз» було заключено внутрішньобудинковою службою 810 договорів з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання.

В засобах масової інформації та на сайті райдержадміністрації було розміщено оголошення для населення про підписання договорів на технічне обслуговування газових приладів.

Також під час засідання комісії начальник відділу освіти РДА Раїса Піддубна повідомила про стан  підготовки закладів освіти району до нового 2019 – 2020 навчального року та до роботи в осінньо – зимовий період.

Відділом освіти РДА, навчальними закладами району, проведений комплекс організаційно - практичних робіт по підготовці навчальних закладів до нового 2019 - 2020 навчального року та опалювального сезону. Вона відмітила, що наразі проведено капітальний ремонт приміщення закладу дошкільної освіти Вереміївського НВК,  заміну дверей на металопластикові у Ревбинському НВК, Малобурімському, Великобурімському ЗДО,  проведені роботи по встановленню енергозберігаючих вікон у Кліщинському, Веселохутірському, Лукашівському, Васютинському НВК, виконаний капітальний ремонт у Староковрайській ЗОШ із заміною дверей, вікна та стелі у коридорі школи, виконано заміну каналізаційної труби. Проведений капітальний ремонт даху основного приміщення Кліщинського НВК та підписаний договір і проводиться капітальний ремонт даху основного приміщення Москаленківського НВК, тривають роботи щодо реконструкції котельні дошкільного підрозділу Кліщинського НВК.

Доповідач відмітила, що ПАТ «Черкасигаз» проведено повірку, встановлені та опломбовані газові лічильники Придніпровського, Лящівського, Хрестителівського НВК, проведена повірка сигналізаторів загазованості, повірка димовентканалів, наразі   здійснюється перевірка готовності теплового господарства закладів освіти району.

Під час засідання комісії було розглянуто питання щодо стану травматизму невиробничого характеру в районі за І півріччя 2019 року. Завідувач сектору цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції) РДА  Вадим Рудянчук  поінформував, що загальна кількість нещасних випадків протягом 1 півріччя 2019 року в районі склала 968, значну кількість випадків невиробничого травматизму становлять потерпілі внаслідок випадкового падіння – 530 осіб. Найбільшу питому вагу в травматизмі має механічна травма, вона складає основу травматизму в 2019 році загальна кількість травм - 403, (2 смертельні).

Крім зазначених видів травматизму, розрізняють ще й так звані навмисні каліцтва. Таких випадків по нашому району зафіксовано 2. Найбільшу тривогу викликає дорожньо-транспортний травматизм, в 2019 році  - 3 травми  закінчилися смертю.

Також доповідач повідомив, що наразі проводяться заходи щодо попередження загибелі людей на воді. Прийнята програма щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах району на 2019-2022 роки. За звітний період випадків утоплення не зафіксовано. Постійно проводяться заходи щодо недопущення загибелі людей та знищення майна від вогню. 

-Аналізуючи причини нещасних випадків, дуже прикро усвідомлювати те, що більшості їх можна було б запобігти. Особливу стурбованість викликає недбале ставлення громадян до власного життя та здоров’я, а в деяких випадках - і до життя та здоров’я оточуючих, - зазначила  Валентина Стилик під час засідання комісії та наголосила на тому, що необхідно продовжити практику заслуховування на районній раді з питань безпечної життєдіяльності населення керівників підприємств, де сталися нещасні випадки на виробництві, професійні захворювання та відсутні служби охорони праці.

Крім того, перший заступник голови РДА, акцентувала увагу на забезпеченні контролю за дотриманням вимог безпеки при проведенні польових робіт, пропаганду безпечних умов праці шляхом проведенням роз’яснювальної роботи через районні ЗМІ, на нарадах керівників підприємств, фермерських господарств та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, тощо. 

З урахуванням інформації та за результатами обговорення питань порядку денного комісією були прийняті протокольні рішення та доведені до  виконавців.

За інформацією відділу організаційної роботи,

 інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь