A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Енергоефективна та екологічна безпека: в області розвивають альтернативну енергетику

Дата: 17.09.2019 10:33
Кількість переглядів: 348

2ecd797878e6a713ddd0f0080a89bdc3

Альтернативна енергетика покликана сприяти вирішенню проблем енергоефективності та екологічної безпеки в Україні, зазначають в Управлінні екології та природних ресурсів ОДА. Кліматичні умови країни та специфіка господарювання в цілому сприяють освоєнню альтернативних джерел енергії та розвитку альтернативної енергетики. На регіональному рівні особливу увагу приділяють подоланню енергозалежності, зниженню енерговитрат та підвищенню енергоефективності регіональної економіки.

За даними Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, на території Черкаської області діє 12 малих гідроелектростанцій, а саме: Корсунь-Шевченківська ГЕС та міні-ГЕС, Стеблівська ГЕС (Корсунь-Шевченківський район), Лисянська, Кам’янобрідська (Лисянський район), Юрпільська ГЕС (с. Юрпіль Маньківського району), Гордашівська, Лоташівська, Кривоколінська (Тальнівський район), Звенигородська ГЕС (Звенигородський район), Дубівська, Острівецька ГЕС (Уманський район).

У м. Черкаси енергію сонця генерують І черга фотоелектростанції на даху будівлі по вул. Громова, 138/6 (потужність 30 кВт), а у 2017 році введено ІІ чергу фотоелектростанції на даху будівлі по вул. Громова, 138/6 (потужність 30 кВт),  фотоелектростанції на даху будівлі по вул. Пацаева, 99 (потужність 100 кВт) та фотоелектростанції на даху будівлі по проспекту Хіміків, 8 (потужність 50 кВт),

В області також діють сонячні електростанції в с. Гордашівка Тальнівського району Гордашівська СЕС (потужність 102,5 кВт) та в м. Звенигородка СЕС «Озірна» (потужність 150 кВт), фотоелектростанції на даху будівлі по вул. Шевченка, 47 в м. Золотоноша, (потужність 60 кВт).

Між тим, у 2017 році побудовано першу в області комплексну інженерну споруду з системою збору біогазу полігону твердих побутових відходів для виробництва електроенергії в с. Руська Поляна Черкаського району, у поточному році вироблено 1123,9 тис кВт год з біогазу.

Оскільки людство не може відмовитися від розвитку сучасного життя, залишається лише покращити теперішні технології задля порятунку екології планети. Насамперед необхідно збільшити використання альтернативних джерел енергії, а саме сонця та вітру, що значно зменшить затрати виробництва, шкідливі викиди в атмосферу та сприятиме економічному зростанню країни, констатують в Управлінні екології ОДА.

Додамо також: розвиток відновлюваної енергетики в Україні передбачено трьома основними документами: Планом заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Національним Планом дій з відновлюваної енергетики до 2020 року та Енергетичною стратегією України до 2035 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь