A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Річниця утворення Чорнобаївського району

Дата: 26.03.2019 08:05
Кількість переглядів: 578

Шановні жителі Чорнобаївщини!

День району – не просто цифра у календарі,  це свято всіх, хто пов’язав із ним свою долю: хто народився і виріс тут, хто приїхав і залишився тут назавжди. За 95 років становлення і розвитку Чорнобаївщини нам є що пригадати, чим пишатися, на кого рівнятися, над чим працювати далі.  

У далекому 1923 році район починався всього з трьох волостей – Чорнобаївської, Богодухівської і Великобурімської. Нині ж у його складі –  27 сільських і одна селищна рада. Із минулого року у районі діє Іркліївська об’єднана територіальна громада.

Чорнобаївщина славиться своїми історичними та археологічними пам’ятками, заповідними територіями та родючими чорноземами, посідає перші місця у області по виробництву сільськогосподарської продукції. Проте справжнім багатством нашої землі є жителі, які безмежно шанують та люблять свій край.

Ще в Х – ХІ ст. на березі річки Сули стояли міста-фортеці Київської Русі, які обороняли Переяславське князівство від кочівників. На передовій національно-визвольної боротьби чорнобаївці були у часи козацтва та національно-визвольних змагань 1917-1920 років. Понад 16 тис. жителів району стали на захист своєї Батьківщини під час Другої світової війни. Нині ж наші славні воїни захищають територіальну цілісність України на Сході.

Чимало наших земляків своїми вагомими здобутками прославили Україну на весь світ. Ім’я уславленого борця із Красенівки Івана Піддубного багато років гриміло на спортивних аренах світу, йому аплодували глядачі Франції, Німеччини, Англії, Італії. Гідне місце в історії української та світової культури посідає уродженець Кліщинців Михайло Старицький, чия п’єса «За двома зайцями» не сходить зі сцен світових театрів уже більше 135 років. Далеко за межами України відомі такі майстри слова, як Михайло Драй-Хмара та Іван Ле.

Ми горді тим, що на Чорнобаївській землі народилися  два Герої України,  більше 20 заслужених працівників сільського господарства, заслужений енергетик, юрист, працівники сфери послуг, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери, заслужені вчителі та лікарі.   Наші земляки   є Лауреатами Національної премії України імені Т. Г. Шевченка.  Семеро  земляків у різні часи були та є зараз народними депутатами України. Усі вони зробили посильний вклад у розвиток своєї малої батьківщини.  

Та сьогодні ми пишаємося кожним жителем Чорнобаївського району, завдяки якому наш край розвивається, змінює своє обличчя, стає комфортнішим для проживання. Усе це завдяки вам, вашій працездатності, оптимізму та наполегливості.

Впевнений, що і найближчі плани, і далекосяжні проекти, направлені на забезпечення життєвих потреб жителів нашого району, будуть успішно реалізовані нашими спільними зусиллями!

Щиро дякую всім жителям району за працелюбність, професіоналізм, плідну працю, уміння жити і працювати на благо району, області і України в цілому. Бажаю нам усім мирного неба над головою, злагоди, добра, достатку і щедрої долі.

Із повагою  голова

Чорнобаївської райдержадміністрації  Сергій Джоболда          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь