A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На часі питання виплати офіційної та прозорої заробітної плати

Дата: 11.09.2019 14:45
Кількість переглядів: 447

Фото без опису

Легалізація заробітної плати – це одне із першочергових завдань, що постало перед державою у роботі по боротьбі із тіньовою економікою.  Тому в Чорнобаївському районі проводиться постійна робота   щодо вжиття заходів, направлених на легалізацію заробітної плати та зайнятості населення.

З цією метою 11 вересня міжвідомча комісія Чорнобаївської  райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі  здійснила перевірку закладів торгівлі у   Веселому Хуторі щодо  виявлення незареєстрованих найманих працівників.

Комісією було  перевірено чотири об’єкта торгівлі - магазин «Квіточка» приватного підприємця  Анатолія Гладкого та магазини приватних підприємців Тетяни Жицької, В’ячеслава Євмини та Надії Борисенко. На час перевірки  встановлено, що  підприємці працюють  у законодавчому полі, не зареєстрованих працівників не виявлено, всі працюючі  мають санітарні книжки та пройшли медичні огляди.

Комісія і надалі буде проводити планові рейди та інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців та найманих працівників щодо «негативних» наслідків  отримання заробітної плати в “конвертах” з метою упередження порушення Законів України.

В черговий раз  звертаємось до підприємців та керівників підприємств. Пам’ятайте!  Лише легальна заробітна плата є запорукою стабільного майбутнього кожної людини. Кожна гривня єдиного внеску із заробітної плати, що надійде до пенсійного фонду, вплине на забезпечення вашої пенсії.

Ще раз нагадуємо, нормами Кодексу законів про працю встановлено, що у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору до роботодавців застосовується штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення. Тобто, з вересня 2015 року - 41340 гривень.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь