A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Важливі податкові події останніх днів серпня

Дата: 05.09.2019 10:11
Кількість переглядів: 646

      Фото без опису

 Від 28 серпня працює Державна податкова служба України. Цього дня  Розпорядження Уряду від 21 серпня 2019 р. №682-р про початок роботи Державної податкової служби України опубліковане на Урядовому порталі.  Детальніше про це: http://www.tax.gov.ua/media-tsentr/novini/389736.html

 

  Від 28 серпня працює Офіційний вебпортал Державної податкової служби України www.tax.gov.ua

 

   Від 28 серпня підписання повідомлень ДПС (квитанцій, інформаційних розсилок, тощо) здійснюється окремим кваліфікованим сертифікатом, призначеним для накладання кваліфікованого електронного підпису:

ДПС _ОТРИМАНО_1.cer;

зашифрування повідомлень на ДПС (звітність, тощо) здійснюється окремим кваліфікованим сертифікатом, призначеним для шифрування:

ДПС _ОТРИМАНО_2.cer.

Також відбулася заміна кваліфікованих технологічних сертифікатів
API «Електронного кабінету»
:

ДПС _ОТРИМАНО ЕК_1.cer;

ДПС_ОТРИМАНО ЕК_2.cer.

  • Вхід до Електронного кабінету тепер здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/ Водночас до завершення заходів з реорганізації Державної фіскальної служби України для зручності користувачів вхід до Електронного кабінету буде можливим і за адресою: https://cabinet.sfs.gov.ua/

     29 серпня розпочато виконання Головним управлінням ДПС у Черкаській області функцій і повноважень Головного управління ДФС у Черкаській області, що припиняється. Про це виданий наказ Головного управління ДПС в області від 29.08.2019 №24. Ідентифікаційний код Головного управління ДПС у Черкаській області: 43142920 Адреса: 18002, м.Черкаси, вул.Хрещатик, 235. Виконання обов’язків начальника Головного управління ДПС у Черкаській області покладено 30.07.2019 на заступника начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Гусака Віктора Григоровича: https://is.gd/oceWA4 Відповідні накази (про призначення та покладання обов’язків керівника) від 30.07.2019 №№49-о, 75-о підписав Голова Державної податкової служби України Верланов Сергій Олексійович.

 

    ДФС та Державне казначейство України звертають увагу, що з 1 жовтня 2019 року почнуть діяти нові рахунки для сплати податків, зборів, платежів та ЄСВ. Державною казначейською службою України на виконання пункту З Постанови Правління Національного банку України від 28.12.2018 №162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунка (ІВАN) в Україні» здійснено заміну діючих рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів відповідно до вимог стандарту IВАN (29 літерно-цифрових символів) із збереженням довжини номера рахунку аналітичного обліку - не більше 14 цифрових символів.

     Перехід на міжнародні номери рахунків при обслуговуванні бюджетів за доходами буде здійснено Казначейством з 1 жовтня 2019 року.

     Платникам варто готуватися до правильної сплати з 1 жовтня податків, зборів, платежів – на бюджетні рахунки, відкриті відповідно до вимог стандарту ІВАN.     Реквізити рахунків можна буде завантажити з  порталу ДПС (розділ «Бюджетні рахунки»), з порталу ДФС (розділ «Бюджетні рахунки»), або переглянути в центрах обслуговування платників.

      Реквізити рахунків з ЄСВ змінюватимуться з 1 листопада 2019 року.

      Позиція ДФС щодо застосування штрафних санкцій за порушення порядку реєстрації акцизних накладних та розрахунків коригування до таких акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних – погоджена Міністерством фінансів України (лист від 20.08.2019 № 11320-10-5/21041). Штрафні санкції за порушення термінів та порядку реєстрації акцизної накладної/розрахунку коригування, другого примірника акцизної накладної/другого примірника розрахунку коригування вперше починають застосовуватись із 1 жовтня 2019 року, тобто такі штрафні санкції можуть бути застосованими до акцизних накладних, розрахунків коригування до них, дата реєстрації яких в ЄРАН починається з 1 жовтня 2019 року. Детальніше: https://is.gd/5YcSdc

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь