A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Безпеку та порядок у всіх сферах має забезпечити сторона, яка зустрічає, – Ігор Шевченко про підготовку до паломництва в Умані

Дата: 04.09.2019 17:05
Кількість переглядів: 555

Фото без опису

3 вересня в Умані відбулася нарада з питань забезпечення організації заходів, пов’язаних з паломництвом брацлавських хасидів. Цьогоріч на святкування іудейського Нового року, яке триватиме із 29 вересня по 1 жовтня, очікують приїзду близько 40 тисяч вірян.

Участь у обговоренні взяли Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Джоель Ліон, голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко, міський голова Умані Олександр Цебрій, представники правоохоронних органів Держави Ізраїль, силових структур області та ін.

– Віряни, які приїздять до Умані, моляться за спасіння всіх нас. Важливо розуміти значимість цього місця не лише для хасидів, а для всього світу. Розуміємо, що коли така велика кількість людей прибуває в невелике місто, це певні виклики: і для правоохоронних органів, і міських служб. Ми робимо все можливе, щоб пояснити громадянам нашої країни, як треба себе поводити. Друкуємо брошури із роз’ясненнями, розповсюджуємо їх в аеропортах. Розповідаємо про закони України і важливість їхнього дотримання. Ми відкриваємо офіс інформаційної підтримку на самій території паломництва. Тож прошу у вас толерантності та розуміння, – виступив Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Джоель Ліон.

За словами голови Черкаської ОДА Ігоря Шевченка, представники державних органів влади, місцевого самоврядування, представники ізраїльської сторони – зацікавлені у тому, щоб усі заходи, пов’язані із забезпеченням релігійних потреб брацлавських хасидів, пройшли без надзвичайних ситуацій, комфортно і безпечно як для гостей Умані, так і для жителів міста.

– Коли ви, як турист чи паломник, обираєте країну, в яку поїдете, на що звертаєте увагу в першу чергу? Я на безпеку. І цю безпеку та порядок у всіх сферах має забезпечити сторона, яка зустрічає. Тож наше першочергове завдання – безпека та контроль над дотриманням законів України як туристами, так і українцями. Є немало проблемних питань, але їх має вирішувати не Ізраїль, а наші службу та суди. Тож продовжуємо діалог із іноземними партнерами та інвесторами, аналізуємо можливі недоліки проведення заходів та робимо висновки для поліпшення результату, розвитку туристичного та інвестиційного потенціалу всього регіону, – сказав Ігор Шевченко.

Подяку за увагу до Умані висловив міський голова Олександр Цебрій. Разом із тим він зосередився і на питаннях, які пов’язані із перебуванням паломників в Умані та потребують вирішення, зокрема, навантаження на мережі та комунальні служби міста, несанкціонована експлуатація житлових будинків як готельних приміщень тощо.  Очільник міста висловив сподівання на підтримку та розуміння з боку громадян Держави Ізраїль.

Фото без опису

У свою чергу начальник Головного управління Нацполіції Черкащини Валерій Лютий доповів, що поліція готова до забезпечення публічного порядку під  час святкування Рош-ха-Шана в Умані.

– Публічний порядок та безпеку громадян в місцях компактного проживання паломників та безпосередньо в місцях святкування буде забезпечувати зведений загін поліцейських, чисельністю 550 працівників. З них 300 поліцейських – це працівники поліції Черкащини, ще 250 поліцейських прибудуть для надання практичної допомоги з інших регіонів держави.  Також на період святкувань очікується приїзд представників поліції Держави Ізраїль.

Фото без опису

За словами начальника Управління ДСНС у Черкаській області Віктора Гвоздя, заходи з пожежної та техногенної безпеки забезпечуватимуть 114 чоловік особового складу та 26 одиниць техніки зведеного загону ДСНС. Працюватимуть стаціонарні пости на пожежних автомобілях, пересувні піші дозори, водолазно-рятувальний пост, а також прикриття основних маршрутів прибуття паломників до Умані постами на спеціальних аварійно-рятувальних автомобілях.

Окремо зупинилися на питаннях дотримання санітарно-епідеміологічних норм та надання хворим якісної та своєчасної медичної допомоги місцевими закладами охорони здоров`я.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь