A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Без повного виконання РФ Мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності України санкції ЄС можуть переглядатися лише в бік посилення – Володимир Зеленський

Дата: 01.09.2019 14:38
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

Президент України Володимир Зеленський відзначив допомогу та принципову позицію Польщі в боротьбі України проти російської агресії.

За його словами, сторони скоординували подальші кроки для припинення війни на сході України та повернення окупованого Криму.

 

«Наша спільна та принципова позиція: без повного виконання Мінських домовленостей, без відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах санкції ЄС можуть переглядатися лише в бік їхнього посилення, а не навпаки», – наголосив Президент України.

 

Зі свого боку Анджей Дуда запевнив у продовженні підтримки суверенітету та територіальної цілісності України з боку Польщі, наголосивши, що Українська держава має повернути свої території.

 

«Наша позиція в цьому контексті щодо Росії однозначна – ми важаємо, що політика санкцій має бути продовжена, бо це найбільш мирний спосіб змусити, щоб держава дотримувалася стандартів міжнародного права. Наголошую, що сьогодні ці стандарти порушуються. Ми тут завжди стоятимемо пліч-о-пліч з Україною, бо вона повинна повернути свою територіальну цілісність», – зазначив він. Президент Польщі також вважає, що успішний процес повернення полонених став би вважливим елементом у процесі врегулювання ситуації в Україні.

 

«Ми стоїмо з Україною та підтримуємо її. Україна є вільною, суверенною та незалежною державою. І такою повинна залишатися. Ніхто не може порушувати спокій і територіальну цілісність України. Особливо тепер – у контексті 80-х роковин початку Другої світової війни – треба підкреслювати, як важливо, щоб нікому не дозволяти ні в Європі, ні у світі змінювати кордони силою. Так сталося в Україні у 2014 році, і ситуація має повернутися до нормальної – повної територіальної цілісності України», – наголосив Анджей Дуда.

 

Президент Польщі відзначив співпрацю у військовій сфері, зокрема допомогу у лікуванні та реабілітації поранених українських бійців. Також створена та діє українсько-польсько-литовська бригада. «Ми хотіли б, щоб ця співпраця розвивалася, щоб Україна була ближчою до ЄС і НАТО», – зауважив Президент Польщі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь