A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Збереження лісів – поміж пріоритетних завдань влади, – Тарас Висоцький на нараді в ОДА

Дата: 30.08.2019 17:14
Кількість переглядів: 358

Фото без опису

Питання збереження лісів – серед пріоритетних завдань влади. Про це сказав у ході засідання в ОДА перший заступник очільника області Тарас Висоцький. Йшлося, зокрема, про посилення заходів контролю за використанням та охороною лісів задля протидії незаконним рубкам, а також про запровадження електронного обліку деревини у форматі відкритих даних. Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський 9 липня цього року підписав Указ «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів».

Засідання робочої групи відбулось сьогодні в адміністрації за участі керівників відповідних структурних підрозділів адміністрації, установ, організацій та лісових комунальних підприємств.

Фото без опису

– Це лише початковий етап щодо значної уваги держави до питання збереження лісів, реформувань та відповідних змін, – сказав Тарас Висоцький. – Тож, необхідно спільно з керівниками підприємств обговорити механізми подальшої роботи. Вона, насамперед, передбачає встановлений жорсткий контроль за державними лісовими ресурсами, зокрема й комунальними. Важливо, аби підприємства були економічно ефективними. Ті ж, які не зможуть виконувати встановлені функції контролю, не матимуть перспектив для подальшої роботи.

Представники лісових комунальних підприємств поінформували про принципи роботи й інструменти боротьби з крадіями лісу. Зокрема, розповіли про роботу представники Черкаського району, Чорнобаївського, Монастирищенського, Городищенського, а також ДП «Черкаське військове лісництво».

Фото без опису

Водночас перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Рутенко наголосив на важливості запровадження електронного обліку деревини. Він розповів про те, що така система передбачає функціонування спеціального комп’ютерного устаткування, навчання охоронців відповідній роботі та ін.

Натомість Сергій Поліщук, керівник Держекоінспекції в Черкаській області, повідомив про порушення внаслідок перевірок у межах лісових територій області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь