A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«За чотири роки відмінниками Захисту Вітчизни стали майже 380 учнів Черкащини», – Валерій Данилевський

Дата: 29.08.2019 16:13
Кількість переглядів: 356

Патріотичне виховання молоді лишається серед пріоритетів в освітній галузі Черкащини. Аби відзначити кращих, чотири роки тому в області запровадили почесну відзнаку «Відмінних Захисту Вітчизни». За цей час її отримали 379 учнів, каже головний освітянин Черкащини Валерій Данилевський.

– В освітньому процесі важливим напрямом залишається патріотичне виховання школярів, – зазначив посадовець. – Для цього функціонує 1 520 гуртків та об’єднань патріотичного спрямування, де залучені 21,8 тис. дітей та молоді, 347 шкільних музейних об’єктів, присвячених героям Революції Гідності, АТО, ООС. У 110 закладах встановили меморіальні дошки та куточки пам’яті на честь загиблих патріотів. П’ятий рік поспіль організовується робота таборів військово-патріотичного спрямування, які щороку набувають популярності. Цього літа функціонувало 60 таборів, у яких відпочивали понад 3 тисячі старшокласників. З дітьми працювали 80 воїнів АТО, ООС. Щорічно проводяться обласні змагання команд «Юних Друзів Прикордонників» та Сокіл («Джура»).

Крім того, у школах Черкащини продовжують відкривати козацькі класи. Упродовж навчального року їх побільшало на два. Загалом їх функціонує 58 для 1 150 учнів.

Валерій Данилевський відзначив, що найважливішим фактором розвитку творчих здібностей дітей та молоді є позашкільна освіта. Нині в області функціонує 53 заклади позашкільної освіти та 14 дитячо-юнацьких спортивних шкіл системи освіти, у яких займається 48 тисяч  дітей. На базі цих закладів проведено понад 3 тисячі різноманітних масових заходів, до яких було залучено близько 30 тисяч школярів. Вихованці закладів позашкільної освіти на різного рівня змаганнях, конкурсах та виставках здобули 7,4 тис. нагород (у 2017/2018 н. р. – 5,4 тис.).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь