A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Освітяни Черкащини спільно з обласними владцями окреслили перспективи на новий навчальний рік

Дата: 28.08.2019 16:29
Кількість переглядів: 428

Фото без опису

Сьогодні, 28 серпня, відбулася серпнева конференція працівників освіти Черкащини. У заході взяли участь керівники органів управління освітою, завідувачі методичних служб, голови районних, міських організацій Профспілки працівників освіти і науки України, педагогічні працівники та представники громадськості.

Голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко зазначив, що заклади освіти області неодноразово оцінювали як найкращі за напрямком «Доступність та якість послуг у сфері освіти», а також із питань охоплення дітей позашкільною освітою.

Фото без опису

– Світ складний та неоднозначний, життя інколи підкидає немало проблем. Саме знання допомагають нам не пасувати перед викликами, а вирішувати їх і отримувати результат. Черкащина лідирує в питаннях доступності освіти, відзначали і наше позашкілля. Впевнений, ці позиції будуть збережені. Але є і низка проблем. Щодо середньої освіти: забезпечення шкіл обладнанням та інвентарем далеко не ідеальне, як і фінансова мотивація для вчителів. Є громади, де вчителі потребують підвезення до місць роботи, а це 396 педагогів. Найкритичніша ситуація у Смілянському та Черкаському районах. Тут важлива підтримка і розуміння місцевої влади, – говорить Ігор Шевченко.

Також Ігор Шевченко зупинився на питанні забезпечення педагогів житлом. У 7 районах та 18 ОТГ проблема вирішена. Тоді як 177 працівників ще потребують житла. Підсумував розвиток освітньої галузі області у 2018/19 навчальному році та озвучив пріоритети на наступний рік директор Департаменту освіти та науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський. Голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко, перший заступник голови облради Валентин Тарасенко та директор профільного департаменту Валерій Данилевський вручили освітянам нагороди Міністерства освіти і науки України, обласної адміністрації та облради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Генерального директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністертсва освіти і науки України Олег Шаров подякував керівництву за створення та розвиток комунального закладу «Черкаська медична академія». Додає, що такий прорив здійснили лише кілька регіонів, і Черкащина один із них. Це показник того, що керівництво дійсно турбується про кадровий потенціал області.

Фото без опису

– Черкаські виші цьогоріч за результатами адресного розміщення державного замовлення збільшили обсяг набору на 12,5%. Це четвертий результат в національному масштабі. Але багато задач у сфері вищої освіти треба багато вирішити, зокрема, проведення конкурсів і укладання договорів про першочергове зарахування до педагогічних і медичних закладів вищої освіти з наступним трирічним відпрацюванням у сільській місцевості, – зауважив Олег Шаров.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь