A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Призначаючи допомогу, враховуємо інформацію про перебування ВПО»,– Руслан Чикало

Дата: 28.08.2019 16:12
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

Нині на обліку в органах соціального захисту населення Черкащини перебуває майже 11 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Соціальні виплати їм здійснюються відповідно до встановленого законодавством порядку. Водночас, органи соцзахисту володіють інформацією про осіб, які понад 60 днів перебувають на тимчасово непідконтрольній українській владі території, каже директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало.

Він пояснив, що, у зв’язку з втратою чинності Порядку здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання/перебування, перевірки їх перебування не проводяться. Втім необхідна інформація про це в органах соціального захисту є.

– Ми володіємо інформацією про осіб, які понад 60 днів перебувають на тимчасово непідконтрольній українській владі території, – зазначив посадовець, – тож внутрішньо переміщені особи мають враховувати це. Відповідно до законодавства додаткові перевірки цих осіб не мають здійснюватися. Водночас наявність інформації про повернення особи до покинутого місця постійного проживання є підставою для прийняття рішення про скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Варто знати, що довідка може не скасовуватися у разі наявності підтвердження, що особа не повернулася до покинутого місця постійного проживання. Зокрема за наявності інформації щодо проходження особою фізичної ідентифікації в ПАТ «Ощадбанк» протягом 60 календарних днів з дати виїзду, складання протягом зазначеного періоду Акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, надання довідки з закладу охорони здоров’я, що внутрішньо переміщена особа перебувала у цей час на стаціонарному лікуванні, надання довідки з місця роботи тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь