A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На нараді у першого заступника голови Чорнобаївської РДА обговорили актуальні питання району

Дата: 28.08.2019 17:25
Кількість переглядів: 405

  

 

    27 серпня  відбулась  щотижнева  нарада  у першого заступника голови  РДА Валентини Стилик за участі керівників структурних підрозділів, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, організацій та установ району.

    На нараді було підведено підсумки організації літнього відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей і підлітків влітку 2019 року.

     На виконання районної програми відпочинку та оздоровлення дітей сільськими та селищним бюджетом виділено 761908 грн, з них 279 500 грн на оздоровлення дітей соціально незахищених категорій та  на харчування учнів 1 - 4 класів в пришкільних таборах відпочинку на загальну суму 482 408  грн.

   Також  літнього періоду на базі ЗЗСО працювали 27 таборів праці та відпочинку, в яких  охоплено 521 дитина. Особливу увагу було звернено на відпочинок дітей пільгових категорій – 401 дитина,  з них 57 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 60 дітей-інвалідів, 239 дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, 45 дітей схильних до правопорушень. Окрім відпочинку в літніх пришкільних таборах діти району мали змогу оздоровитись в санаторіях та оздоровчих таборах області та за її межами відповідно до розподілу путівок.

   Так, в  серпні місяці 21 дитина з категорії дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування оздоровились за кошти сільських та селищної ради в ДОТ Національної поліції України «Дніпровець» Черкаського району та за рахунок коштів обласного бюджету 24 категорійних дітей  оздоровлено  в ПП «Фортеця – Тур» (смт Сергіївка, Одеська обл.) та 2 дітей в ТОВ «Дитячий оздоровчий табір «Тимурівець» (м. Сміла).

   За рахунок коштів державного бюджету станом на сьогодні 4 дитини оздоровлено в державному підприємстві «Український  дитячий центр «Молода гвардія» (м. Одеса) та 7 дітей в державному підприємстві «Міжнародний дитячий центр «Артек» (Пуща Водиця, Київська обл.).    Крім того, за рахунок коштів профспілки працівників освіти було оздоровлено 14 дітей працівників освіти в Черкаському оздоровчому закладі «Мрія». За попередньою інформацією відділу освіти понад 200 дітей були оздоровлені за кошти батьків.

  У вересні планується направити 6 дітей до УДЦ «Молода гвардія». Оздоровлення дітей в державних закладах оздоровлення триває протягом всього року, тому в осінньо-зимовий період планується надходження путівок та направлення дітей до Артеку та Молодої гвардії.

   Під час наради Валентина Стилик звернула особливу увагу на роботу ПРАТ «ДОЦ Сосонка» в селі Мельники, яке працювало все літо без отримання дозвільних документів та без дотримання санітарно-гігієнічних норм. Не зважаючи на неодноразові виїзні перевірки та зауваження комісії райдержадміністрації, накладення штрафних санкцій та відкриття провадження у справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області про застосування заходів реагування,  керівництвом ПРАТ «ДОЦ Сосонка» було проігноровано всі зауваження та пропозиції щодо покращення роботи закладу.

   Далі, на нараді, розглянули питання  збереження довкілля та реалізацію природоохоронних заходів. Як повідомила начальник управління агропромислового розвитку  РДА  Алла Бука,  у 2019 році заплановано використати  на природоохоронні заходи 2742,8 тис.грн, в т.ч. 1471,0 тис.грн кошти обласного бюджету.

    Відповідно до програми охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік  за умовами результату конкурсу природоохоронних проектів    буде проводитись співфінансування з обласним бюджетом заходів з будівництва споруд систем зрошення та освітлення, а також огородження та озеленення території парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва  місцевого значення "Васютинський дендрологічний парк" у  Васютинцях на суму 1 млн. 500 тис. грн, в  серпні місяці вже   надійшло  500 тис.грн з обласного бюджету, решта 250 тис.грн заплановано на вересень .

   Також заплановано забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання і захоронення  відходів, а саме придбання тракторів МТЗ-82 для Богодухівської сільської ради  на суму 482 тис. грн та для Великоканівецької  сільської ради в сумі 490 тис. грн, заплановано за кошти  обласного   бюджету винесення в натуру меж гідрологічного заказника «Савківський» площею  66 га  в межах Чорнобаївської селищної ради та ботанічного заказника «Червонохиженський» в районі села Червонохиженці.

   Наразі готується  клопотання про внесення змін до  обласної програми охорони навколишнього середовища. 

     Про стан  розвитку мережі об’єктів торгівлі та побуту  в населених пунктах району детально розповіла начальник відділу економіки РДА Ірина Вовк - це ще один важливий напрямок роботи  райдержадміністрації. Вона зазначила, що з метою захисту прав споживачів та захисту найнятих працівників робочою групою райдержадміністрації з проведення перевірок закладів харчування та роздрібної торгівлі продуктами харчування щодо дотримання санітарного, трудового та податкового законодавства у цьому році перевірено 38 закладів торгівлі та громадського харчування.  За результатами перевірок складено акти та надано рекомендації для усунення недоліків.

   Окрім того, на засіданні міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі розглядалися  питання працевлаштування  працівників в магазинах  підприємців.

    На сьогодні попит населення району на товари споживання задовольняють 335  торгових об’єкти фізичних осіб-підприємців та підприємств.  Продовольчих  та змішаних магазинів і кіосків налічується 175, непродовольчих – 127, аптек – 25, 8 - АЗС. Найбільше об’єктів торгівлі розміщено в смт Чорнобай – 140.

     Послуги побутового обслуговування надають 44 заклади, з них 15 перукарень,  5- по ремонту одягу. Найбільша кількість об’єктів побутового обслуговування зосереджена в селищі – 36.

   Перший заступник голови РДА наголосила робочій групі РДА на продовженні  роботи по перевірці закладів харчування та роздрібної торгівлі продуктами харчування з висвітленням результатів на сайті РДА та                                                                                          доручила міжвідомчій комісії РДА з питань протидії корупції, детінізації та виплати заробітної плати в районі активніше виявляти фізичних осіб, які працюють в закладах торгівлі або надають послуги і не зареєстровані, та здійснювати відповідні заходи щодо легалізації їх діяльності.                                                                                                      

   По всіх питаннях, що розглядалися на нараді, були прийняті відповідні рішення та дані доручення.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,
інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь