A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України

Дата: 23.08.2019 15:04
Кількість переглядів: 692

Фото без опису

23 серпня у районному Будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та 28-ї річниці незалежності України. У них взяли участь громадськість району, депутати різних рівнів, селищний і сільські голови, керівники установ та організацій, жителі району.

Фото без опису

         Із вітальним словом до всіх присутніх звернулася перший заступник голови РДА Валентина Стилик.

Фото без опису

  • Ми воїни. Не ледарі. Не лежні.

І наше діло – праведне й святе!

Бо хто за що, а ми – за незалежність.

Отож – нам так і важко через те.

Слова Ліни Костенко найбільш влучно передають атмосферу, в якій ми сьогодні зустрічаємо День прапора, а завтра святкуватимемо День Незалежності.  Ці свята для всіх нас – не просто червоні цифри в календарі. Це нагадування про високу ціну і значення суверенітету й символів України – держави українського народу, право на свободу якої виборювали і виборюють сьогодні  тисячі справжніх патріотів, - зазначила Валентина Борисівна.

За її словами, 28 років тому самостійність далась нам легко, ми отримали дарунок долі, сутність якого не змогли оцінити одразу повною мірою. Але за останні кілька років ми дійсно зрозуміли, що маємо і чого не можемо втратити ні за яких обставин. Ми навчилися боротися й перемагати. Навчилися не підкорятися нікому і гордо нести жовто-блакитні прапори так, як це робили наші предки. Ми стали справжньою нацією – європейською, патріотичною, гордою та натхненною.

  • Зараз ми переживаємо непрості часи. Нам, як і поколінням наших предків, довелося зіткнутися із зовнішньою агресією, із неготовністю сусідів розуміти та поважати наш вибір. Більше, ніж через 20 років після проголошення Незалежності, нам довелося почати все майже з початку. Реформувати кожну сферу життя, будувати нову державу. Попереду – велика і клопітка праця. Адже щасливе прийдешнє втілюється не лише у розвитку демократичних інституцій держави, але і у повсякденній мирній праці її людей, у вирощуванні врожаїв, які збирають наші хлібороби, успішному навчанні наших дітей, спокійній і захищеній старості батьків. Ми усі уболіваємо за долю України і віримо, що перемога буде за нами, – зазначила Валентина Стилик та оголосила про початок свята, яке відкрилося урочистим підняттям прапора та виконанням усіма присутніми гімну України.

Від присутніх у залі героїв – учасників АТО, та тих, хто нині захищає рубежі нашої держави виступив голова спілки «Воїнів АТО Черкащини» Чорнобаївського району Микола Костенко:

Фото без опису

  • У 2013 році ми почали вкотре боротися за нашу незалежність і робимо це досі, бо наш північний сусід так і не зміг змиритися з тим, що Україна – незалежна держава. Мужністю наших воїнів захоплюються у всьому світі. Для прикладу візьмімо хоча б Донецький аеропорт, де бетон не витримав, а наші воїни, яких пізніше назвали кіборгами, – вистояли.  На жаль, наші хлопці гинуть і досі. Тому я хотів би сьогодні побажати, аби ця війна якнайшвидше закінчилася, а наші воїни повернулися до своїх родин живими і здоровими.

Усіх тих, хто віддав своє життя заради волі, свободи, незалежності та демократії на нашій землі, вшанували хвилиною пам’яті та покладанням квітів до пам’ятника борцям за волю України.

Фото без опису

З вітальним словом до присутніх також звернувся благочинний Чорнобаївського району отець Валерій. Він зазначив, що українська церква завжди стояла на сторожі української незалежності і продовжуватиме робити це і надалі. Та побажав усім миру, благополуччя та плідної роботи на благо нашої держави.

Фото без опису

Продовжилися урочистості співочими та танцювальними виступами  талановитих дітей району і дитячих танцювальних колективів, які привітали зі святом свою країну, а також виступами дорослих. Так, свої таланти присутнім подарували Вікторія Євич, Анна Шепель, Вікторія Піддубна, Катя Гурин, Настя Лавришин, Даша Яковенко, зразковий вокальний ансамбль «Країна мрій», колектив «Первоцвіт» Іркліївського СК, чоловічий вокальний дует у складі Андрія Строгуша та Тараса Лупія, а також танцювальні колективи «Первоцвіт», «Росинка», «Фієста», «Крутьківський драйв»  та інші.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь