A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося розширене виїзне засідання колегії райдержадміністрації

Дата: 23.08.2019 13:16
Кількість переглядів: 488

Фото без опису

Розширене виїзне засідання колегії Чорнобаївської районної державної адміністрації провела 22 серпня у Великій Бурімці перший заступник голови Чорнобаївської РДА Валентина Стилик. На ньому розглянули питання  функціонування комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської районної ради в умовах реформування медичної галузі та   стан підготовки закладів освіти району до нового  2019-2020 навчального року.

Фото без опису

У засіданні взяли участь члени колегії, начальники відділів апарату, самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів  міністерств і відомств в районі, в.о. головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної  допомоги» Чорнобаївської районної ради Іван Чижик, завідувачі лікарських амбулаторій комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної  допомоги» Чорнобаївської районної ради,  директори закладів загальної середньої освіти району, голови селищної та сільських рад,    представники засобів  масової інформації.

 Як зазначила Валентина Борисівна, медична реформа, яка розпочалась в первинній ланці, потребує на сьогодні значного поліпшення як матеріально-технічної бази закладів, так і умов праці персоналу. Саме тому цьому питанню приділяється  значна увага  в нашому районі.

  • Протягом останніх років проведена значна робота по реконструкції, модернізації  закладів первинного рівня. Також закуплено значну кількість медичного обладнання, відремонтовано та оновлено приміщення медичних закладів району, що дозволить якісно покращити надання медичних послуг. Завдяки тісній  співпраці органів виконавчої влади, селищного та сільських голів, депутатського корпусу  та сільськогосподарських підприємств вдалось багато зробити в цьому напрямку. І сьогодні ми були присутні на відкритті Великобурімської амбулаторії після капітального ремонту, як приклад такої співпраці, - зазначила Валентина Стилик.  

Детальніше про функціонування комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської районної ради в умовах реформування медичної галузі доповів в.о. головного лікаря закладу Іван Чижик.

Так, до складу центру входить 43 установи – 11 ЛА, 18 ФАПів та 14 ФП, які обслуговують 40619 осіб. Станом на 1 серпня 2019 року лікарями центру укладено більше 30 тис. декларацій, що становить 75% від усіх жителів району.

Велика увага приділяється створенню належних умов праці та поліпшенню матеріально-технічної бази установ. У 2019 році завершений капітальний ремонт Чорнобаївської АПМС (реєстратура перенесена на другий поверх, працює два кабінети по проведенню клінічних досліджень, оновлена апаратура у фізіотерапевтичному кабінеті, кожне робоче місце лікаря оснащене комп’ютером. Завершений капремонт і відкриті повністю відремонтовані Лукашівська та Великобурімська ЛА. Проводиться капітальний ремонт системи опалення, системи водопостачання Лящівської ЛА, проведено капітальний ремонт ліфта в поліклінічному корпусі Чорнобаївської АПМСД.

За останні роки для закладів охорони здоров’я було закуплено багато апаратури та іншого обладнання згідно вимог наказів МОЗ щодо Табеля оснащення закладів охорони здоров’я. Станом на 1 липня 2019 року згідно наказів МОЗ оснащено на 90% від потреби – 4 ЛА і 1 ФАП, на 70% - 6 амбулаторій, 10 ФАПів та ФП, на 50% - 1 амбулаторія і 12 ФАПів і ФП, на 30% - 9 ФП. У 2019 році придбано прилад низькочастотний Радіус, опромінювач ртутно-кварцовий, гінекологічне крісло, апарат УВЧ, два ЕКГ апарати, центрифугу для лабораторії та комп’ютерну техніку.

Центр працює в інформаційній електронній системі «HELSI». Лікарі підписують декларації з пацієнтами, виписують електронні рецепти. Адміністрація подала заявку з необхідною документацією на придбання телемедичного обладнання для 8 амбулаторій району. Також подана заявка до МОЗ України на виділення державних коштів для придбання 4 автомобілів для лікарських амбулаторій та побудову двох нових ЛА. 

Найбільш болючим залишається питання неукомплектованості закладів сімейними лікарями. Три амбулаторії працюють без лікрів (Лукашівська, Великобурімська і Хрестителівська), в Іркліївській ЛА не вистачає ще одного сімейного лікаря. За минулий рік два лікаря терапевти пройшли спеціалізацію по сімейній медицині, в цьому році прохродять ще два лікарі спеціалізацію і один молодий лікар проходить інтернатуру. Укомплектованість середніми медичними працівниками 94,3% (немає медичного працівника у ФП сіл Мохнач, Марянівка і Першотравневе). Як зазначила Валентина Стилик, задля залучення молодих спеціалістів у районі діють програми по доплаті надбавки заробітної платні та придбання житла для молодих лікарів.

Другим питанням розглянули стан підготовки закладів освіти району до нового 2019-2020 навчального року.

  • На даний час завершується  проведення ремонтних робіт та підготовка навчальних закладів до нового навчального року. З 12 по 16 серпня проведено огляд навчальних закладів, в якому взяли участь  спеціалісти управління Держпродспоживслужби у Чорнобаївському районі, спеціалісти  РС ГУ ДСНС України в Черкаській області. Комісія відзначила, що до нового навчального року зроблено все можливе, щоб другого вересня діти прийшли в чисті, теплі, світлі та охайні класи. Відповідно до плану програми соціально – економічного розвитку у цьому році на поточні  і капітальні ремонти було використано більше трьох мільйонів гривень. Хоча, звісно, до 1 вересня ще є над чим працювати, - зазначила Валентина Борисівна.

Детально на питаннях  підготовки закладів освіти району до нового  2019-2020 навчального року доповіла начальник відділу освіти райдержадміністрації Раїса Піддубна.

За її словами, у 2019-2020 навчальному році в районні функціонуватиме 30 закладів загальної середньої освіти та 28 закладів дошкільної освіти, 1 позашкільний навчальний заклад, 1 інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами. Нвчанням у ЗЗСО планується охопити 3200 учнів,  у закладах дошкільної освіти нараховується  1114 дітей.

У 2019-2020 навчальному році навчатиметься 314 першокласників  в умовах Нової української школи. Для реалізації Концепції «Нова українська школа» державним бюджетом виділено 1 215 900 грн., з місцевого бюджету 135,1тис.грн. Проведені тендерні процедури по закупівлі парт, стільців, дидактичних матеріалів, комп’ютерного обладнання  для першокласників закладів освіти району з терміном поставки товару до 31.08.2019 року (шкільних меблів – парта одномісна + стілець – 252 комплекти, шафи – 4 штуки, меблі різні – 3 штуки) та додатково оголошено тендер на закупівлю 39 комплектів (парти+стільці). Торги відбулися 20.08.2019 року. Триває перевірка документів. У 4 закладах освіти, а саме у Малоканівецькій, Малобурімській ЗОШ, Новожиттівському, Жовнинському НВК уже придбано за спонсорські кошти одномісні парти та стільці. Виконується комплекс ремонтних робіт, облаштування зон освітніх осередків у класних кімнатах майбутніх першокласників. Для цього додатково з місцевого бюджету виділено 200 000 грн. на облаштування класних кімнат на придбання: диванів, пуфів, покриття, лінолеуму, дошок, розвивальних ігор, канцтоварів, шпалер, крісел, вікон, боксів, лотків для дидактичних матеріалів. На сьогодні їх використали   Богодухівський, Великоканівецький, Веселохутірський, Вереміївський, Кліщинський, Лихолітський, Лукашівський, Лящівський, Москаленківський, Придніпровський, Тимченківський, Хрестителівський, Ревбинський НВК, Великобурімська, Малоканівецька,  Чорнобаївська ЗОШ №1. На стадії завезення елементів наповнення кабінетів 1-х класів 8-ми закладів освіти району. На виконання наказу МОН України від 15.01.2018 №34 «Про деякі організаційні питання щодо підготовки педагогічних працівників для роботи в умовах Нової української школи» було проведено  навчання для 34 педагогів району, які навчатимуть першокласників за новим державним стандартом у 2019-2020 навчальному році, та пройшли відповідну підготовку та отримали сертифікати на викладання.

На виконання районної Програми  розвитку та підтримки інклюзивної освіти в Чорнобаївському районі на сьогодні функціонує 6  закладів дошкільної освіти, де відкрито інклюзивні групи та введено посади асистента вихователя та  6 закладів загальної середньої освіти, де організовано інклюзивне навчання та введено посади асистента вчителя. З 01.09.2019 розпочнуть роботу ще 5 закладів освіти: 2 заклади дошкільної освіти, інклюзивна група в ЗДО Вереміївського НВК, в  Чорнобаївському ЗДО «Вишенька» та 3 заклади загальної середньої освіти, інклюзивні класи в Новоукраїнському НВК, Васютинському НВК, Новожитівському НВК.

На даний час  денне відділення ІРЦ відвідує 26 дітей з смт Чорнобай, с. Новоселиці, с. Богодухівки, с. Веселий Хутір, с. Тимченки, Крутьки,  с. Велика Бурімка. На обліку у кожного фахівця центру ще перебуває в середньому по 25 дітей, що передбачено Положенням про ІРЦ.

Завершується  проведення ремонтних робіт та підготовка навчальних закладів до нового навчального року. У всіх закладах освіти виконано поточні ремонти.  Йде до завершення  виконання капітального ремонту приміщення одноповерхової школи  Вереміївського НВК, де розміститься заклад дошкільної установи. Це по сучасному, за новими технологіями перекритий металочерепицею дах приміщення, замінені всі вікна, встановлена сучасна енергоефективна внутрішня система опалення, нова каналізаційна система, обладнані санвузли, оновлені стінні конструкції та стеля, обладнані  2-і ігрові кімнати та спальні для дітей, блок для забезпечення харчування дошкільників, використано коштів 1 023 715,60 грн. Вже придбані меблі та інше обладнання для повноцінного навчання і розвитку вихованців. Заплановане відкриття  закладу дошкільної освіти у вересні 2019 року.

Триває реконструкція приміщення комунального закладу «Інклюзивно-ресурсний центр з відділенням денного перебування дітей з особливими освітніми потребами» Чорнобаївської районної ради загальною вартістю 1 млн. 500 тис.грн., використано коштів - 857 903,82 грн.

Виконано капітальний ремонт даху із перекритям металочерепицею основного приміщення школи Кліщинського НВК на який використано 1 250 000,00грн..

Заплановано та проводяться підготовчі заходи по реконструкції котельні Кліщинського НВК підписаний договір  на суму 1 млн. 177 тис.грн.

Підписаний договір на проведення капітального ремонту даху школи Москаленківського НВК загальною вартістю 1 млн. 250 тис.грн., роботи розпочнуться із 20.08.2019 року.

 На сьогодні  вже виконано заміну дверей на металопластикові у Ревбинському НВК (на суму 104 105,00 грн.), у Малобурімському ЗДО ( на суму 20 тис. грн.), у Великобурімському ЗДО (на суму 32 тис. грн.) Виконано капітальний ремонт із заміною вікон Кліщинського НВК (на суму 154 584,00 грн), замінено вікна у Веселохутірському НВК ( на суму 30 900,00 грн.), замінено вікна у Лукашівському НВК ( на суму 185 400,00 грн.).  Триває виконання капітального ремонту із заміною дерев’яних  вікон на енргозберігаючі Васютинського НВК загальною сумою 206 тис.грн. Також ще триває виконання капітального ремонту у Староковрайській ЗОШ із заміною дверей, вікна та стелі у коридорі школи. Виконується заміна каналізаційної труби (за кошти місцевого господарства).

Триває підготовка закладів до нового опалювального сезону. В рамках підготовки до опалювального сезону 2019/2020 років буде проведено  заміну лічильників обліку газу відповідно до припису Чорнобаївського управління газового господарства. До 20.09.2019 року заплановано закінчити монтаж лічильників з модемним зв’язком по 11 газових топочних (Богодухівський НВК – загальноосвітня школа/дошкільний підрозділ, Великоканівецький НВК – загальноосвітня школа/дошкільний підрозділ, Малоканівецька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, Степівський НВК – дошкільний підрозділ, Новоукраїнський НВК, Малобурімська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Новожиттівський НВК, Веселохутірський НВК, Ревбинський НВК). На даний час виготовлені робочі проекти, які погодженні ПАТ «Черкасигаз», та проведено заміну 2 лічильників з модемним зв’язком в садочку і школі Богодухівського НВК. Передбачається заміна 2-х газових котлів в Богодухівському НВК у школі і  закладу дошкільної освіти, на даний час виготовляється проектна документація. Знято на повірку 3 комерційні вузли обліку газу  в закладах освіти (Придніпровський НВК, Лящівський НВК, Хрестителівський НВК), їх заплановано встановити до 10.09.2019 року; до 20.08.2019 року буде проведено повірку сигналізаторів загазованості (метан), повірку димовентканалів; до 30.08.2019 року передбачено проведення гідравлічних випробуванняь тепло – магістралей.     

Одним із важливих напрямів роботи навчальних закладів є також підготовка до осінньо-зимового періоду, а також забезпечення установ освіти твердим паливом. Згідно з кошторисними призначеннями буде здійснюватися закупівля твердого палива (вугілля) за результатом проведеного тендеру (на суму 2 682 45000грн.). На сьогоднішній день заготовлено твердого палива: вугілля – 423 тонни, що становить  70 % від потреби, дров – 403 м³ . Плануємо до початку опалювального сезону всі навчальні заклади забезпечити паливом. На сьогодні оголошений тендер на суму 200 000 грн. на закупівлю дров, аукціон відбудеться 02.09.2019 року.

Для забезпечення рівного доступу до якісної освіти в районі створюються належні умови для 100% безпечного, регулярного і безоплатного перевезення учнів та педагогічних працівників.  На балансі відділу освіти знаходиться 11 шкільних автобусів. Виконано заявку на проведення ремонтів 11 Шкільних автобусів до початку навчального року, на даний час проведено ремонт 8 автобусів. В серпні 2019 року придбано поліси  обов’язкового  страхування цивільно-правової відповідності власників наземних транспортних засобів для 11 шкільних автобусів.

Проведено обслуговування пожежної сигналізації в Чорнобаївській гімназії, Чорнобаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 та в Малобурімському ЗДО «Колосочки». 

До 25 серпня 2019 року заплановане комплексне щорічне обслуговування – перевірка вогнегасників навчальних закладів спеціалізованою організацією на базі Чорнобаївської ЗОШ  І-ІІІ ступенів № 1.                       

По всіх питаннях, що розглядалися на колегії, були прийняті відповідні рішення та дані доручення.                     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь