A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

21 серпня відбулось засідання комісії з ТЕБ та НС під головуванням першого заступника голови Чорнобаївської РДА Валентини Стилик

Дата: 22.08.2019 11:39
Кількість переглядів: 416

Фото без опису

 

На початку засідання комісії з ТЕБ та НС виступив завідувач  сектору цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції) Вадим Рудянчук. Віз зазначив, що на виконання доручення Прем’єр-міністра України В. Гройсмана від 26.07.2019 №25932/0/1-19 органи виконавчої влади, місцевого самоврядування зобов’язані вжити заходів щодо належної підготовки об’єктів житлово-комунального господарства, підприємств паливно-енергетичного комплексу, транспортної інфраструктури та проведення навчань із запобігання виникнення надзвичайних ситуацій під час проходження осінньо-зимового періоду 2019- 2020 років та запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах у зимовий період та в разі ускладнення погодних умов.

  Про проведення командно-штабних навчань щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування під час проходження осінньо-зимового періоду 2019/2020 року доповів начальник ДПРП-6 Роман Кириленко. Він зазначив, що організація реагування на надзвичайні ситуації полягає в поетапному здійсненні організаційних та управлінських заходів керівництвом Чорнобаївського РС, 6-ДПРП, ВП ГУ НП України у Черкаській області, дорожньою службою, комунальних служб та Чорнобаївської РДА щодо приведення в готовність органів управління і сил визначених для протидії надзвичайним ситуаціям в осінньо-зимовий період, сумісного їх застосування, взаємодії при виконанні завдань та створення системи всебічного забезпечення.

Ліквідація надзвичайної ситуації на автодорогах району на першому етапі здійснюється шляхом проведення рятувальної операції Чорнобаївським РС та 6-ДПРП із залученням необхідних сил і засобів. Створюється система управління залученими силами.

Начальник відділу економіки Ірина Вовок  повідомила, що в районі пролягає 24 обласних та 10 районних автомобільних доріг загального користування місцевого значення протяжністю 265,1 км.

В Чорнобаївському районі послуги з експлуатаційного утримання на дорогах загального користування державного значення в 2019/2020 роках проводитиме ПП «Канів-граніт»:

- Н-08 Бориспіль-Дніпро- Запоріжжя (через Кременчук) – Маріуполь, протяжність по району – 38 км;

- Т-24-17  /Н-08/-Чорнобай-Хрестителеве-Оржиця-Лубни, протяжність -29,3 км.

Договір заключено Службою автомобільних доріг в Черкаській області 30.07.2019 року на 8 доріг державного значення, які пролягають в області загальною протяжністю 293,1 км, в т.ч. 67,3 км – в районі.

Договір на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та штучних споруд на них по Чорнобаївському районі укладено ДП «Служба місцевих автомобільних доріг в Черкаській області» з ТОВ «МК «Трейдінг експорт».

Селищний голова Алла Мірошніченко зазначила, що цього річ Чорнобаївська селищна рада в осінньо-зимовий період  буде користуватись послугами Чорнобаївське КП ВУЖКГ та місцевих підприємців. Директор КП ВУЖКГ  Руслан Чуб доповів про те, що їх підприємство забезпечено 4 одиницями потужної  техніки, має 10 тон солі та планує завезти 200 тон піску.

Також планується провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо розчистки порослі біля приватних домоволодінь для проїзду техніки, яка розгортатиме сніг.

Крім того, виступив  начальник  структурного підрозділу ПАТ «Черкасиобленерго» Вадим Остроушко. Він зазначив, що підприємство забезпечено паливно-мастильними матеріалами, наразі ведеться підготовка техніки до осінньо-зимового періоду.

  • Як свідчить аналіз, в осінньо-зимовий період внаслідок негативної дії природних факторів відмічається сезонне погіршення оперативної обстановки, що негативно впливає на забезпечення сталого функціонування об’єктів життєзабезпечення населення, об’єктів соціальної сфери та господарського комплексу в районі, - зазначила Валентина Стилик, - ще раз наголошую, саме підготовка технічного стану до початку роботи в зимовий період має стати зараз пріоритетним і першочерговим питанням для місцевої влади та структур, які за це відповідають.

З метою недопущення ускладнень у русі на автомобільних дорогах району, комісія вирішила:

1. Чорнобаївському РС УДСНСУ, РЕМ, Чорнобаївській дільниці Золотонiського відділення ПАТ «Черкасигаз»»

1) забезпечити оперативне реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов;

постійно

2) забезпечити сталу роботу систем енерго-, газо-, тепло-, водопостачання, зв’язку.

постійно

2. Селищному та сільським головам, голові ОТГ:

1) проводити моніторинг стану доріг на підконтрольній території, проводити розчистку доріг

постійно

2) забезпечити першочергову розчистку під’їзних шляхів до територій де розміщені аварійно- рятувальні служби району.

у випадку погіршення погодних умов

3) провести інформаційно-розяснювальну роботу на території громад щодо утримання громадян від поїздок на час погіршення погодних умов

невідкладно

3. Лівобережній станції швидкої медичної допомоги та Чорнобаївській ЦРЛ:

1) забезпечувати надання медичної допомоги особам, які її потребують та роботу закладів охорони здоров’я району в умовах зниження температурного режиму

постійно

4. Чорнобаївському відділенню Золотоніського відділу ГУНПУ в Черкаській області:

1) забезпечити дотримання правопорядку на території району.

постійно.

5. Чорнобаївському РС УДСНСУ:

1) вжити заходів щодо додержання належної пожежної безпеки та правопорядку на підпорядкованих територіях.

постійно

2) провести інформування населення щодо дотримання правил пожежної безпеки, особливу увагу звернути на багатодітні сім’ї, одиноких та   малозабезпечених людей

невідкладно

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

 інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь