A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Інструменти наповнення місцевих бюджетів напрацьовували в Городищенському районі

Дата: 22.08.2019 08:16
Кількість переглядів: 375

Фото без опису

Інструменти наповнення місцевих бюджетів напрацьовували в Городищенському районі. Додаткові кошти нині вкрай необхідні для повноцінного там функціонування до кінця року центральної районної лікарні. Про це йшлося на розширеному засіданні в Городищенській РДА, куди прибув перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький. За його словами, на місцях варто активніше працювати над пошуком реальних інструментів із наповнення бюджетів, використанням існуючих резервів. Адже переважна частина проблемних питань пов’язана саме з недостатнім фінансуванням.

Фото без опису

Фото без опису

 

– Маємо два шляхи виходу із ситуації: збільшення надходжень або зменшення витрат, – наголосив Тарас Миколайович. – У Городищенському районі, з огляду на показники, насправді є можливості й ресурси, які ще не використані. Це, приміром, ПДФО з доходів від оренди землі, орендна плата. Відсоток останньої в середньому по області сягає 9,4, тоді як у деяких сільських радах Городищини він ледь перевищує 4%, у кількох – 5-6%. Це і є реальний резерв та зменшення ймовірності закриття центральної районної лікарні.

Під час наради обговорили можливості Мліївської, Вільшанської, Хлистунівської територіальних громад, інших сільських рад у межах району.

Фото без опису

Як зазначив Тарас Висоцький, нині медичної субвенції не достатньо для належної стовідсоткової роботи вторинної гілки. Тож, узявши до уваги всі розрахунки, зокрема щодо потреби подальшого функціонування лікарні, кількості пролікованих та інше, варто розглянути варіант щодо пропорційного фінансового поділу. Адже сьогодні нестача по ЦРЛ сягає 7 млн грн.

– Тут потрібен колективний підхід, спільне рішення всіх сторін, – констатував посадовець.

У ході наради обговорили також питання функціонування освітніх закладів Городищини, а також дорожніх ремонтів.

Опісля разом із керівником Мліївської ОТГ оглянули земельні площі, що у власності громади. Там обговорили джерела підвищення доходів місцевого бюджету.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь