A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Майже 26 млн грн цьогоріч спрямували в області на забезпечення засобами реабілітації осіб з інвалідністю

Дата: 22.08.2019 08:11
Кількість переглядів: 341

Фото без опису

Механізм безкоштовного забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, який визначений відповідним законодавчим актом, діє в області. Загалом у межах бюджетної програми «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів» для Черкащини спрямували понад 29,3 млн грн. З них упродовж січня-серпня використали понад 25,8 млн грн, інформують у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

У Департаменті пояснюють, що особа з інвалідністю самостійно обирає технічний засіб реабілітації, а місцевий орган соціального захисту здійснює оплату за виданий виріб на основі встановлених фінансових стандартів.

– Надання такої послуги здійснюється на основі укладання тристороннього договору між особою з інвалідністю, підприємством-виробником ТЗР та органом соціального захисту населення, – пояснює директор Департаменту Руслан Чикало. – Крім цього, за самостійно придбані вироби людима отримає компенсацію. Йдеться про допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому, спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією; протези молочної залози, ліфи для кріплення протезів молочної залози, компресійний рукав при лімфодемі, друге крісло колісне та ін.

Відзначимо, виплата компенсації здійснюється у порядку черговості на підставі фіскального чеку, що підтверджує придбання виробів особою з інвалідністю, у розмірі не вище граничної ціни виробу, встановленої Мінсоцполітики на відповідний рік. Аби отримати необхідні технічні та інші засоби реабілітації або отримання відповідної компенсації необхідно звернутися до місцевого органу соціального захисту населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь