A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Великій Бурімці після капремонту відкрили амбулаторію та кабінет дільничного працівника поліції

Дата: 22.08.2019 17:39
Кількість переглядів: 2327

Фото без опису

До Дня Незалежності України, 22 серпня, у Великій Бурімці після капітального ремонту відкрили оновлену лікарську амбулаторію та кабінет дільничного працівника поліції.  

Фото без опису

Як розповіла перший заступник голови РДА Валентина Стилик, ремонт амбулаторії тривав майже два роки. У 2018 році було розроблено проектно-кошторисну документацію. Тоді ж розпочався і ремонт. Загалом було проведено внутрішнє облаштування будівлі, утеплено стіни, покладено підлогу, підвісні стіни, проведено перепланування приміщень, облаштовано систему водопостачання та поставлено нове опалення. Також капітально відремонтовано дах та укладено плитку на подвір’ї. окрім цього, було закуплено необхідне обладнання.

  • Тільки спільними зусиллями, консолідувавши кошти державного, обласного, місцевих бюджетів та спонсорську допомогу місцевих господарств – вдалося відремонтувати лікарську амбулаторію. Загалом на це було витрачено трохи більше 2,5 млн грн. Тож тепер ми маємо сучасний медичний заклад із усіма необхідними кабінетами та міні-лабораторією – тобто усім тим, що має бути у лікарській амбулаторії групової практики, - зазначила Валентина Стилик.  

Фото без опису

Фото без опису

Нині в амбулаторії є дитячий, оглядовий, фізіотерапевтичний, маніпуляційний, стоматологічний кабінети, кабінети сімейного лікаря, щеплень та клінічних досліджень, приміщення для персоналу. При підтримці депутатів сільської ради, дирекції місцевого господарства та депутатів районної ради значно зміцнено матеріально-технічну базу. Придбано нові меблі в кабінети, медичні меблі, ростомір, ваги, нову фізіотерапевтичну апаратуру, апаратуру в лабораторію та інше. Робоче місце лікаря оснащене комп’ютерною технікою, підключене до мережі Інтернет та медично-інформаційної системи. На сьогодні тут є можливість укладати декларації, вести електронний запис на прийом до лікаря, заводити електронну картку пацієнта та виписувати електронні рецепти по «Доступних ліках». На сьогодні амбулаторія обслуговує населення сіл: Велика Бурімка, Мохнач та Старий  Мохнач, загалом 2634 особи, з яких 302 дітей.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  • Із 2015 року у районі планомірно здійснюється ремонт лікарських амбулаторій. Так, у ще в 2015 році була відремонтована ЛА в Мельниках, потім у Вереміївці, Васютинцях, Лукашівці, Чорнобаї. Також подані всі документи на будівництво за кошти державного бюджету на умовах спів фінансування з місцевими (у розмірі 10%)  нових амбулаторій у Богодухівці та Крутьках. У наказі Мінрегіону ці амбулаторії числяться, тож чекаємо коштів.  Загалом із 11 лікарських амбулаторій у районі більша частина вже капітально відремонтована, - зазначила Валентина Борисівна.

Зі свого боку сільський голова Великої Бурімки Валерій Писаренко подякував усім, хто долучився до ремонту закладу, зокрема голові  Чорнобаївської РДА з 06.02.2015 по 12.07.2019 Сергію Джоболді, з ініціативи якого розпочався  та проводився ремонт амбулаторії у Великій Бурімці та інших населених пунктах району. Та зазначив, що в оновленому закладі створено комфортні умови для надання медичних послуг жителям села.

Також цього дня було відкрито відремонтований кабінет дільничного працівника поліції, який розташований у одному приміщенні з амбулаторією, в якому в перспективі планується встановлення відеокамер та пульту спостереження. У майбутньому він та амбулаторія стануть частиною Центру безпеки.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь