A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Чорнобаївській РДА відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини

Дата: 15.08.2019 14:45
Кількість переглядів: 350

    Фото без опису

   14 липня перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик провела  засідання комісії  з питань захисту прав дитини.        Згідно порядку денного розглянули питання щодо припинення дії розпорядження від 05.10.2017 №183 «Про утворення прийомної сім’ї  та передачу на виховання і спільне проживання»  та договору від 05.10.2017 №2 «Про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомну сім’ю» у зв’язку із заявою опікунів, досягненням повноліття прийомної дитини-сироти та переведення особи з числа дітей-сиріт на повне державне утримання.

    У засіданні комісії взяли участь  Великоканівецький сільський голова Віктор Квітка,  прийомні батьки та їх прийомна дитина.

      Комісією розглянуто матеріали справ, заслухано учасників засідання та запрошених після чого членами комісії, шляхом голосування, було прийнято рішення про припинення дії розпорядження від 05.10.2017 №183 «Про утворення прийомної сім’ї  та передачу дитини на виховання і спільне проживання»  та договору від 05.10.2017 №2 «Про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомну сім’ю».

     Відповідно до  статті   245   Сімейного   кодексу   України, якщо дитина постійно проживає у закладі охорони здоров'я, навчальному або іншому дитячому закладі, функції опікуна та піклувальника щодо неї покладаються на адміністрацію цих закладів.

   Відповідно до статті 8, повне державне забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» право на повне державне забезпечення в навчальних закладах мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, віком до вісімнадцяти років та особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, при продовженні навчання до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь