A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Чорнобаївщина готується до Всеукранського свята богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного

Дата: 12.08.2019 15:26
Кількість переглядів: 484

Фото без опису

Сьогодні перший заступник голови РДА Валентина Стилик провела щотижневу нараду, у якій  взяли участь керівники управлінь та відділів районної державної адміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники територіальних підрозділів, селищної ради, представники ЗМІ.

Про хід виконання розпорядження райдержадміністрації від 1 липня 2019 року «Про проведення Всеукраїнського свята богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного в 2019 році» доповіла начальник відділу культури і туризму Світлана Шаповал. Вона зазначила, що в районі проводиться активна робота по підготовці до свята. Наразі  розроблено програму та сценарій свята, запрошено взяти участь у святковому  дійстві  майстрів декоративно-прикладного мистецтва Чорнобаївського району та  міст Черкаси та Сміла,  для участі у показових виступах Європейську федерацію Лао-Тайських бойових мистецтв «Білий лотос», вихованців Чорнобаївської районної дитячо-юнацької спортивної школи  з дзюдо  та Черкаської обласної дитячо-юнацької спортивної школи     «Олімпія» з    художньої і спортивної гімнастики, спортивний клуб  «Вікінг» смт Чорнобай з пауерліфтингу.

Визначені місця для розміщення виставки-продажу, Спаського ярмарку, розваги «Піддубняк», фото-, відеоконкурсу, атракціонів, проведення концертної програми та визначено відповідальних за організацію роботи цих локацій.

 

В конертній програмі візьмуть участь танцювальний колекти з міста Сміла Pole dance studio "Flying Dance" та артисти з міста Черкаси.

 

Також у вернісажі дитячих талантів «Тобі, Чорнобаївщино, творчість юних», у відкритті свята,  та  проведенні розважальної програми для дітей «Всі ми сьогодні Піддубні, бо кожен до себе доріс» візьмуть участь представники підростаючого покоління Чорнобаївщини.

  • Ім’я нашого земляка Івана Максимовича Піддубного не забуте, його досягнення пам’ятають в усьому світі,  на нього рівняються. Понад дві тисячі спортивних поєдинків провів Іван Піддубний, і виграв їх абсолютну більшість. Сорок років він провів на борцівському килимі і пішов з нього непереможним, - наголосила Валентина Стилик. - Своїм прикладом він виховав не один десяток відомих спортсменів, які є гордістю нашого краю. Тому свято богатирської сили і в цьому році повинно пройти на належному рівні, адже  це не лише данина пам’яті непереможному  чемпіону, а й свято-заклик  до активного способу життя, виховання та прищеплення любові до спорту.

В процесі обговорення підготовки до свята богатирської сили було рекомендовано селищному та сільським головам активно сприяти проведенню Всеукраїнського свята, зокрема, представити громаду на Спаському ярмарку, організувати підвезення майстрів декоративно-прикладного мистецтва, фольклорних та хореографічних колективів.

 

Фото без опису

Крім того, під час проведення наради було  розглянуто питання забезпечення в районі  права на освіту дітей з особливими потребами.  Як розповіла начальник освіти райдержадміністрації Раїса Піддубна, на забезпечення умов для здобуття освіти дітей з особливими потребами в районі розроблено «План заходів щодо забезпечення права на освіту дітей з особливими освітніми потребами в загальноосвітньому просторі».  

Відділ освіти райдержадміністрації спільно з Інклюзивно - ресурсним центром координує та організовує роботу педагогічних колективів навчальних закладів щодо виявлення дітей з особливими освітніми потребами за допомогою співпраці з органами охорони здоров’я через медичних працівників. Протягом травня – червня 2019 року спеціалістами Інклюзивно - ресурсного центру проведено вивчення потреб дітей з особливими освітніми потребами.

Станом на серпень 2019 року в закладах освіти виховується та навчається 518 дітей: 370 дитина з вадами мовлення; 22 дитини з тяжкими порушеннями мовлення; 10 дітей, що не підлягають навчанню; 66 дітей з інвалідністю; 9  дітей з затримкою психічного розвитку; 4 дитини з порушенням слуху; 5 дітей з порушенням зору; 20 дітей з порушенням опорно-рухового апарату; 10 дітей з інтелектуальними порушеннями; 2 дитини із Синдромом Дауна.

Для 20  учнів закладів ЗСО планується організувати індивідуальне навчання:  3 учні з порушеннями психічного розвитку; 7 учнів з порушеннями фізичного розвитку.

На базі Чорнобаївської ЗОШ № 1, № 2 та Васютинського НВК працюють 3 логопедичні пункти та наявні 3 ставки  вчителя - логопеда, які  охоплюють дітей дошкільного та шкільного віку. Всього корекцією мовного розвитку охоплено 298 дітей.    

У шести  закладах освіти району організовано інклюзивне навчання  та введено посади асистента вчителя у Крутьківському, Новоукраїнському, Вереміївському, Богодухівському НВК, Великобурімській та Чорнобаївській ЗОШ № 2.

В закладах дошкільної освіти: Лукашівському, Веселохутірському, Тимченківському, Новожиттівському, Богодухівському НВК  відкрито інклюзивні групи та введено посади асистента вихователя.

З 1 вересня розпочнуть роботу: 1 інклюзивна група в ЗДО   Вереміївського НВК та  інклюзивні класи в Чорнобаївській ЗОШ №1 (2 класи), Новоукраїнський НВК, Лукашівський НВК, Васютинський НВК, Степівський НВК.   

За рахунок освітньої  субвенції для підтримки осіб з особливими освітніми потребами на інклюзивній формі навчання  проводилась оплата корекційно-розвиткових занять з дітьми на інклюзивній формі навчання. На придбання корекційних засобів та дидактичних матеріалів відповідно до нозології в інклюзивні класи та групи  використано 87 тисяч гривень.

На даний час  денне відділення ІРЦ відвідує 26 дітей з Чорнобаю, Новоселиці, Богодухівки, Веселого Хутора, Тимченок, Крутьок, Великої Бурімки.

На обліку у кожного фахівця центру ще перебуває в середньому по 25 дітей, що передбачено Положенням про ІРЦ. На даний час в Інклюзивно – ресурсному  центрі тривають ремонтні роботи, які мають завершитися до 1 вересня. На їх проведення  з районного бюджету виділено 1 млн 320 тис. грн.

  • Прикро, що з кожним роком кількість дітей даної категорії постійно збільшується. Але досвід роботи таких центрів свідчить про те, що діти, які отримують відповідну допомогу відчувають себе повноцінними членами суспільства, мають друзів серед ровесників, успішно реалізують себе в житті, - зазначила Валентина Стилик.  - Тож для цього необхідно своєчасно поновлювати та уточнювати базу даних дітей з особливими освітніми потребами з метою залучення їх до реабілітаційного простору та  забезпечити контроль за рівнем організації індивідуального та інклюзивного навчання, за рівнем викладання та оцінювання навчальних досягнень учнів з особливими освітніми потребами, - наголосила Валентина Борисівна.

 

Також в порядку контролю на нараді було розглянуто питання про роботу архівного сектору райдержадміністрації  в 2018 році та завдання на 2019 рік.

Фото без опису

Крім того, обговорювалась низка питань життєдіяльності району, а саме використання бюджетних коштів розпорядниками, моніторинг готовності закладів освіти району до нового навчального року та закладів соціальної сфери до опалювального сезону 2019-2020 років, стан протипожежної безпеки   та епізоотичної ситуації районі.

На завершення наради перший заступник голови РДА озвучила основні заходи, які заплановані райдержадміністрацією на поточний тиждень та надала пропозиції до протоколу доручень, які необхідно виконати найближчим часом.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь