A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Новий принцип виплати субсидії – в дії», – Тарас Висоцький

Дата: 02.08.2019 15:07
Кількість переглядів: 396

З травня майже 135 тисячам домогосподарств, які одержували субсидію у попередньому періоді і у яких відсутня заборгованість зі сплати послуг, субсидія призначалася у грошовій готівковій формі. Для цього не потрібно було додатково подавати нові заяви й декларації. Про призначення субсидії в області розповів перший заступник очільника області Тарас Висоцький у ході засідання колегії Департаменту соціального захисту населення ОДА.

Разом з процесом перепризначення субсидій, за його словами, здійснювався прийом документів від громадян, яким необхідно звернутися повторно з заявою та декларацією. Їх кількість на цей час становить майже 19 тисяч осіб. Наразі ж в області завершили перепризначення субсидій на наступний термін.

– Цей рік є останнім, коли кошти невикористаної субсидії повертаються до державного бюджету, – зазначив Тарас Висоцький. –У подальшому зекономлені кошти акумулюватимуться на персональних рахунках Ощадбанку. Тому необхідно провести роботу з комунальними підприємствами з метою забезпечення своєчасного проведення ними розрахунків та надання інформації про суми невикористаної субсидії з врахуванням законодавчих змін щодо можливості зарахування цих коштів в рахунок кредиторської заборгованості за надання пільг.

Відзначимо, у загальній структурі соціальної допомоги субсидія становить 61,7 %. Загалом соціальними допомогами у першому півріччі скористалися більше 208 тис. сімей (понад 40% від загальної кількості сімей області). У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився на 13 %. При цьому сума нарахованої допомоги зменшилася на 305,7 тис. грн і склала понад 2 млрд грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь