A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Антирейдерський штаб: засновнику «МТС-Морал» надали рекомендації щодо держреєстрації змін до відомостей про товариство

Дата: 02.08.2019 16:13
Кількість переглядів: 419

Фото без опису

В ОДА повторно розглянули звернення засновника сільськогосподарського товариства «МТС-МОРАЛ» щодо державної реєстрації змін до відомостей про СТОВ, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Обговорення відбулось під час засідання регіональної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.

За словами засновника товариства Андрія Рябенького, існує ймовірність рейдерського захоплення СТОВ «МТС-МОРАЛ». Усе через незаконні дії  певної групи осіб, що вже вкотре здійснюють протизаконне внесення  змін до реєстраційних даних, що містяться в ЄДР про Товариство, змінюють склад засновників СТОВ. Це, врешті, паралізує діяльність товариства, не дає змогу здійснювати платежі за обов’язковими договірними зобов’язаннями, сплачувати плату за користування землею понад сотні пайовикам товариства.

Нині ж, за поданими заявами, відкрито кримінальні провадження й тривають слідчі дії.

У ході засідання представники Головного територіального управління юстиції в області, правоохоронних органів спільно з заявниками обговорили ситуацію. За результатами, рекомендували пану Андрію дочекатись висновку Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України. На підставі ж висновку, в разі задоволення скарги, – особисто звернутись з рішенням суду до державного реєстратора про заборону вчинення реєстраційних дій.

За словами ж першого заступника голови ОДА Тараса Висоцького, виконаний заявником алгоритм дій дасть змогу унеможливити подальші незаконні дії, що можуть призвести до рейдерського захоплення.

– Такий випадок є, на жаль, прикладом непорозумінь на рівні попередніх партнерів. Сподіваємось, що юридичні рішення будуть терміново ухвалені без фізичних рейдерських захоплень та використані всі законні інструменти. Адже, якщо не вдається знайти компромісу, то єдиний вихід –юридично заблокувати діяльність, дати обмежений розвиток товариству. Утім інших наразі варіантів немає, тому що боротися потрібно! Бореться з цим явищем і держава. Зацікавлений у цьому, як Президент, так і Парламент.

Переглянути відео із засідання штабу можна тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь